24.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Πάει για δήμαρχος ο Σωτήρης;

Διαβάστε επίσης

Γράφαμε σε σχόλιο του προηγούμενου φύλλου, ότι πιθανόν ορισμένοι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν θα επιλεγούν, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την “προεκλογική” τους δυναμική στο επίπεδο της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σενάριο αυτό, επιβεβαιώνει ο υποψήφιος Σωτήρης Νάκας, ο οποίος μας μεταφέρει ότι στις προσωπικές και πολιτικές του επαφές, αναγνωρίζει από τους πολίτες ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, παρά για την κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα του προτείνουν να είναι επικεφαλής συνδυασμού.
Η αναφορά αυτή γίνεται, όχι προκειμένου να μειώσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά επειδή είναι πλέον έκδηλο ότι οι δημότες της Άρτας αισθάνονται απόγνωση από το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής υποψήφιος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον χώρο των φερόμενων “δημοκρατικών δυνάμεων” του Δήμου Αρταίων. Οπότε είναι σαφές ότι πλέον πρέπει οι πολιτικοί χώροι που τον εκφράζουν, να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και να εξεύρουν την βαλβίδα εκτόνωσης.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αν δεν αναληφθούν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες για την αναζήτηση και εξεύρεση υποψηφίου, ως επικεφαλής αυτοδιοικητικού συνδυασμού, τότε είναι βέβαιο ότι ο εκλογέας θα τιμωρήσει στην κάλπη το πολιτικό προσωπικό του Νομού. Και μάλιστα αυτή η εξέλιξη αφορά ΚΑΙ τους Νεοδημοκράτες, πολλοί εκ των οποίων εκτιμούν ότι με την παρούσα δημοτική αρχή, δεν εκπροσωπούνται τα πιστεύω τους.
Υποκειμενικά είναι αυτά και δημοσίως γνωστά…
Να επιστρέψουμε και στον Σωτήρη Νάκα, ο οποίος σε ερώτηση που του κάναμε, μας επισήμανε ότι με μεγάλο ενδιαφέρον θα το έβλεπε να ασχοληθεί με την τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκεί να υπάρξουν τα εχέγγυα που προβλέπονται: σοβαρότητα, ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και βέβαια υπερκομματική συνεργασία.
Έτσι είναι και πιστεύουμε ότι ο Σωτήρης, μπορεί να παίξει μπάλα, καθώς έχει πολλές αναφορές και παραστάσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους της Άρτας και όχι μόνο και περιοριστικά στο ευρύ ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα