14.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Σήμερα το θέμα μας είναι γενικό…

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Παναγιώτης Λύτρας

Θα ξεκινήσω αντίθετα στις σκέψεις μου. Θα έχουν όμως μέσα τους ότι θα ήθελα να γράψω. Με γέμισε καλοκαίρι η επίσκεψη μου στην Λευκάδα. Στο κάθισμα Λευκάδας είναι μαζί με τον Άγιο Νικήτα οι δυνατές μεριές της. Εκεί τα βουνά δεν εμπόδισαν τους επιχειρηματίες να κάνουν τρομερές υποδομές. Η θάλασσα όπως πάντα όταν την βλέπεις από πάνω σε ηρεμεί. Μεταφέραμε γλυκά σε ένα θειικό ξενοδοχείο για γάμο με το όχημα-ψυγείο του Πορτατίφ. Δεν χόρταινα για άλλη μια φορά το τοπίο του αγαπημένου μου νησιού. Οι παραλίες φουλ κόσμο και μάλιστα οι περισσότεροι ξένοι. Στους στενούς δρόμους η κίνηση δεν έπαιρνε άλλο. Δεν μπορώ να φανταστώ τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου. Έλα όμως και τα κακά. Η κίνηση με τις μηχανές και τις γουρούνες από τους ξένους όλων των ηλικιών επικίνδυνη σε όλο το μεγαλείο της. Φυσικά Λιμενικό και Αστυνομία πουθενά.  Αλλά και αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι πολλοί στα αυτοκίνητά τους καπνίζουν. Αυτό με στεναχώρησε.

Στην πόλη της Λευκάδας με στεναχώρησε το άναρχο παρκάρισμα των οχημάτων κάτι που παρατηρώ και στο δημοτικό πάρκινγκ της Πρέβεζας. Τελικά Έλληνες και ξένοι στην ίδια λογική. Βολευτήκαμε άντε γειά.   Στην κίνηση στους δρόμους αμάν λέω τι θα μας σέρνουν στις χώρες τους. Για να πας Λευκάδα ένα κομμάτι πολύ δύσκολο, επικίνδυνο να πω καλύτερα. Τρέξτε το παιδιά. Του χρόνου να είναι ανθρώπινη η πρόσβαση.

Μετά πορεία από Πρέβεζα για Άρτα. ΄΄Χριστέ και κύριε΄΄ και πάνε έτσι τα αυτοκίνητα. Στον Λούρο σου πετάγονται από τους παράδρομους και σε τρομάζουν. Οι προσπεράσεις πέντε και αυτοκινήτων και παραλίγο μετωπικές σε κάνουν να βγάζεις κραυγές πόνου και αγανάκτησης. Παιδιά δεν γυρνάτε σπίτι έτσι. Μισή ώρα πιο αργά τι θα πάθετε.

Στα παράλια του Μονολιθίου μονοδρομούν την δίπλα από την θάλασσα πορεία και κάθε φορά θα σου τύχει και ο μάγκας ή πονηρός που θα έρθει από την αντίθετη και θα σε κάνει να βλαστημήσεις την ώρα που πήγες για μπάνιο.

Φέτος οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξέδωσαν. Πήραν το αμάξι τους και βουρ να φύγει από πάνω μας η τρίχρονη αγανάκτηση. Έτσι η Ελλάδα έγινε διεθνής προορισμός. Το ζήσαμε έντονα στα μέρη μας. Τώρα με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κινείται  και ο Ελληνικός τουρισμός και θα μαζευτούν κάποια ποσά που χάθηκαν αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζω με την αγανάκτηση στους δρόμους. Μεγάλο πρόβλημα οι νταλίκες. Θα μου πεις τι θα κάνει ο κόσμος. Θα πω όχι τα Σαββατοκύριακα παιδιά, πάμε μια διαδρομή όλη καρότσι και μας βγαίνει το μπάνιο ξυνό.

Μέσα στην εβδομάδα τώρα στην Άρτα. Το είχα αναφέρει παλιά αυτό το πρόβλημα στην εφημερίδα το έκανε θέμα και ο κ. Κολιάτσος και ο λόγος είναι γιατί κάποιος αγενής νέος ίσως και κάποιοι δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε ούτε και στον ύπνο μας. Αυτός ο θόρυβος της συγκεκριμένης μοτό τις νύχτες μας καταστρέφει την λίγη ηρεμία που αποζητάμε. Τι θέλουμε αφού γίνεται κάθε βράδυ. Να σταματήσει η αστυνομία τον νεαρό να του πάρει την μηχανή γιατί μας κάνει με τις ενέργειες της η αστυνομία να την βλαστημάμε καθημερινά. Στην κοινωνία θα απευθυνθείτε στα δύσκολα να το ξέρετε. Τι χάλι τελικά και αυτό.

Μετά εγώ το είπα και το φωνάζω. Μαζέψτε τα σκατά των σκύλων σας κυρίες και κύριοι. Αμάν πιά. ΄΄Βρε δεν είναι τίποτε αυτά΄΄ μου είπε μια κυρία όταν της είπα έχω σακουλάκι να τα μαζέψετε. Με αγνόησε και έφυγε. Ναι όπως τα λέω. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω να φορτώνονται κατάρες τα τετράποδα γιατί φταίνε τα δίποδα συνοδοί τους. Μας ξεβρώμισαν τα σκυλιά μου την είπε μια μέρα μια ηλικιωμένη κυρία.

Πάω πάλι στην καθαριότητα των δρόμων. Κάθετες οδοί στην Στρ. Κατσιμήτρου αλλά και αλλού τα βάτα στο πεζοδρόμιο τα σκουπίδια δίπλα στο φουλ και μια κοπελιά που καθαρίζει περνά μαζεύει δυο τρία χαρτιά και συνεχίζει. Θέλουμε καθαριότητα εδώ και τώρα παιδιά του Δήμου. Φτιάξτε επιτέλους τα εύκολα που δεν είναι άλλα από τα πεζοδρόμια.

Αδέσποτα. Άλλο μεγάλο πρόβλημα. Άρτα καινούργιες εγκατάληψεις   στους δρόμους. Αδέσποτα χωρίς μέλλον με χαμένο προσανατολισμό. Κάποιοι βλάκες  τους άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και φύγανε. Τώρα βουρ μια ομάδα ατόμων ευαίσθητων να τρέχει να του παρέχει βοήθεια και στέγη. Γιατί βρε βλάκες. Τι σας φταίει. Απευθυνθείτε σε κάποιον σύλλογο στον δήμο σε γείτονες. Παντού το ίδιο χάλι.

Κατά τα άλλα οι εγγραφές και τα μαθήματα στα Φροντιστήρια ξεκίνησαν και άλλη μια χρονιά εκπαιδευτική ξεκινάει. Αύριο επίσημα και τα σχολεία ξεκινούν και θέλω να πιστεύω θα μείνει πίσω όλη αυτή η κακομοιριά των προηγούμενων χρόνων.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα