12.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Σε αναζήτηση νέου Ιατροδικαστή για το Νοσοκομείο της Άρτας

Διαβάστε επίσης

Πιθανό ενδιαφέρον και από Αρτινό Ιατροδικαστή, για μετάθεση από άλλο Νοσοκομείο που υπηρετεί

Αν μη τι άλλο πρόβλημα δημιούργησε και στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του μέχρι πρόσφατα γιατρού – ιατροδικαστή, που υπηρετούσε με σύμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας να παραιτηθεί προκειμένου να διοριστεί σε μόνιμη θέση σε άλλο Νοσοκομείο (πιθανόν στην Πάτρα). Είναι πάντως σημαντικό ότι η συγκεκριμένη θέση δεν καταργήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, όπως εξελήφθη από τις πολιτικές και κοινωνικές ανακοινώσεις και δηλώσεις, απλώς ο καλός επιστήμονας που μέχρι τότε κάλυπτε την συγκεκριμένη επικουρική θέση, επέλεξε (και κανένας δεν τον μέμφεται επί τούτου) να μετατεθεί σε μια μόνιμη θέση σε άλλο νοσοκομείο, η οποία πρόσφατα προκηρύχθηκε.
Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε δημιούργησε ένα τσουνάμι εξελίξεων, με την τοπική κοινωνία να επιζητά ευθύνες σε κυβερνητικό επίπεδο, οι οποίες αφενός έχουν μια βάση, από την άλλη τα πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης κάνουν ότι είναι δυνατόν σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να καλύψουν τη θέση.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στύλιο και ζητώντας του να σχολιάσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μας ανέφερε χαρακτηριστικά: δεν μπορούμε να εμποδίσουμε έναν άνθρωπο να μείνει σε μια θέση στο Δημόσιο. Επέλεξε προσωπικά να καλύψει μια μόνιμη θέση και αυτό είναι κάτι που σεβόμαστε. Από κει και πέρα πλέον στο Υπουργείο Υγείας αναζητούν λύσεις για την κάλυψη της θέσης του Ιατροδικαστή στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν καταργήθηκε, όπως φημολογείται. Να σημειώσουμε ότι η θέση του ιατροδικαστή, είναι απαραίτητη για ένα νοσοκομείο δυναμικότητας, όπως αυτό της Άρτας. Το μόνο το οποίο απομένει είναι να εξευρεθεί ενδιαφερόμενος ιατροδικαστής, προκειμένου να την καλύψει… Και βέβαια μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει δύσκολο, αλλά απ’ότι φαίνεται, υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον από ιατροδικαστή, ο οποίος υπηρετεί σε νοσοκομείο της ελληνικής Περιφέρειας να έρθει στην Άρτα, η οποία μάλιστα είναι και η ιδιαίτερή του πατρίδα. Με τον τρόπο αυτόν και ένας επιστήμονας επαναπατρίζεται αφενός, αλλά από την άλλη μέχρι να γίνει μόνιμη η συγκεκριμένη θέση, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να εγκαταληφθεί από το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να επιλέξει κάποια άλλη θέση. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και ας ελπίσουμε σε γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα