18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΑΡΤΑΣ για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη 14-9-2022 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος αλλαγής, κ. Ανδρουλάκης Νίκος από το βήμα του συνεδριακού κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ. παρουσίασε τις ιδέες και θέσεις του προγράμματος του κινήματος μας.

Παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για υπευθυνότητα και τήρηση αυτού, υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που θα είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών, της  δικαιοσύνης, της πράσινης ανάπτυξης, του δικαίου και κοινωνικού Κράτους το οποίο θα πλαισιώνεται από δίκαιες πολιτικές. Η κυβέρνηση της Ν.Δ πραγματοποίησε μια τεράστια δημοσιονομική επέκταση στη διάρκεια της πανδημίας, άνω τομών 50δις,

τη δεύτερη (2η) μεγαλύτερη στον κόσμο ως μέγεθος του ΑΕΠ, που όμως με τον άδικο καταμερισμό που πραγματοποίησε, δεν κατάφερε να αλλάξει το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας και ούτε να μειώσει τις ανισότητες.

Συγκεκριμένα:

1) Η παραγωγική βάση εξακολουθεί να είναι σαθρή. Παρά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,7%, το έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου εκτινάχθηκε κατά 65,4% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021.

2) Ο πληθωρισμός τρέχει σταθερά με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και βρίσκεται στους επτά (7) υψηλότερους επι συνόλου δεκαεννέα (19).

3) Το μεγαλύτερο μέρος των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα του 2021, κατευθύνεται σε μη παραγωγικές επενδύσεις. Οι πολίτες αυτής της χώρας σήμερα είναι εκτεθειμένοι σε ένα επιθετικό κύμα ακρίβειας, καθώς πληρώνουν τεράστιο κόστος για το βασικό αγαθό της ενέργειας. Ακόμη και τώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ θυμήθηκε τις ΑΠΕ, σαν χώρα δεν έχουμε ειδικό χωροταξικό, δεν υπάρχουν ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες, απουσιάζουν οι επενδύσεις στη κοινωνία. Επομένως 

για ποια πράσινη μετάβαση αναφερόμαστε; Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής έχει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες προτάσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες όπως :

1) Επιβολή πλαφόν στη λιανική ώστε να πληρώνουν και οι εταιρείες.

2) Στήριξη με κίνητρα εξοικονόμησης ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και η επιδότηση της κιλοβατώρας να γίνεται κλιμακωτά.

3) Παροχή φορολογικών κινήτρων σε όσους προχωρούν σε άμεσες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας όπως η έκπτωση φόρου και η μείωση ΦΠΑ,

4) Μείωση της γραφειοκρατίας (π.χ. η περίπτωση του Εξοικονομώ). 

Πρέπει να προετοιμάσουμε τη χώρα μας και κατ’ επέκταση τους πολίτες σε μια νέα φόρμα λειτουργίας με δίκαιες πολιτικές, με συγκεκριμένους στόχους και να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανατρέποντας το σύνηθες  παραγωγικό πρότυπο που βασίζεται στην κατανάλωση και την εισαγωγή με κίνητρα για ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων, έμφαση στη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μείωση της επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές ,

στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων απέναντι στην ακρίβεια, επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης, την κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών, την χρηματοδότηση αγροτών – γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ. 

Αναφερόμενος στο κοινωνικό Κράτος και τις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όπως αυτή του δημογραφικού, τόνισε την ανάγκη των νέων ανθρώπων της χώρας μας για πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική στέγη προτείνοντας πρώτοι το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί το  ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής θα προχωρήσει με την κοινωνία στο προσκήνιο και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα Ευημερίας, Σταθερότητας και Προοπτικής.

Άρτα 25/09/22

Η εκπρόσωπος τύπου    Ο Γραμματέας 

Μάρω Νάκα                      Αλέξανδρος Σερέτης 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα