10.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Τι άλλαξε στην καθημερινότητα;

Διαβάστε επίσης

  • Το Μχουστ ξεκινάει με τις καθιερωμένες βροχοπτώσεις, δίνοντάς μας το μήνυμα ότι περάσαμε από το καλοκαίρι στο Φθινόπωρο.
  • Είχε προηγηθεί και μήνυμα στα κινητά από την Πολιτική Προστασία και όλοι πιστέψαμε ότι θα γίνει ο κακός χαμός το διήμερο της Τρίτης – Τετάρτης, αλλά αντ’αυτού είχαμε μια κανονική βροχερή μέρα της Άρτας.
  • Να υπογραμμίσουμε βέβαια ότι κάτι τέτοιες ημέρες, από τις υψηλές βροχοπτώσεις, ο περιφερειακός πλημμύριζε από τα βροχόνερα, φέτος όμως δεν είδαμε κάποιο φαινόμενο, γεγονός που αποτελεί από μόνο του μια απόδειξη ότι οι εργασίες για τα όμβρια ύδατα της ΔΕΥΑ είχαν αποτέλεσμα.
  • Παρόλα αυτά, ο Περιφερειακός τις ημέρες αυτές, ιδίως στο ύψος της εισόδου στο Εκθεσιακό κέντρο, είναι πραγματικά επιβαρυμένος, με αποτέλεσμα να ασκεί και πίεση τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στην στάθμευση των οχημάτων.
  • Να σημειωθεί ότι τα έργα της ανάπλασης των δρόμων έξω από το κάστρο, είχαν σαν αποτέλεσμα να μετακυληθούν οι θέσεις στάθμευσης της περιοχής, προς τον Άγιο Νικόλαο και τους Ταμπακιάδες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται και οι μόνιμοι κάτοικοι να παρκάρουν τα οχήματά τους.
  • Μας έλεγε προχθές συμπαθής αναγνώστης μας, ότι πλέον για να βρει να παρκάρει το αυτοκίνητό του, όταν επιστρέφει από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θέλει 10 και 15 λεπτά για να μπορέσει να βρει χώρο να παρκάρει…
  • Και έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου: καλύτερα να είχα σπίτι στις Χαλκιάδες, πιο γρήγορα θα πάρκαρα!
  • Από την άλλη, η καθημερινότητά μας περιορίζεται στο αν θα γίνει διπλή σήραγγα στο λόφο της Πάρνηθας, ή αν θα γίνει μονή σήραγγα με μερικό εγκιβωτισμό της κοίτης… Έλεος!!! Ας γίνει ότι είναι να γίνει, δεν απασχολεί και σε τίποτε αυτό τον πολίτη της Άρτας.
  • ΞΕΝΙΑ, OPEN MALL, Επιχειρηματικό Πάρκο και αναπλάσεις εμπορικών δρόμων… Πόσο μακρινά και αδιάφορα μοιάζουν όλα αυτά π.χ. για τον κάτοικο της Γούρνας και της Βαλαώρας, που βλέπει να επιλέγει ο δήμαρχος να παίρνει τόσα εκατομμύρια από το Τρίτσης και να τα ρίχνει για πίσσα και δρόμους στα χωριά, για να φτιάξει τα τοπικά του συμβούλια, ενώ η δική τους καθημερινότητα δεν έχει δει καμία βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια.
  • Ποιος θα δημοσιεύσει μια φωτογραφία με έργα στην περιοχή αυτή; Και όμως είναι σχήμα οξύμωρο, επειδή στην Βαλαώρα (την άνω πόλη) έχει περισσότερους σταυρούς απ’ότι έχουν όλα τα καμποχώρια της Άρτας… Απλώς εκεί τα προβλήματα, δεν μπορούν να λυθούν με μια αρμαθιά χαλίκι και λίγη πίσσα.
  • Και βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν έχει και κάποια σημειολογική αξία, αλλά κανένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, δεν έχει εκλεγεί από την περιοχή αυτή. Αυτό από μόνο του είναι μια ένδειξη, την οποία κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει…
  • Να περάσουμε και στα εκλογικά της Αυτοδιοίκησης: μπαίνουμε στην τελευταία χρονιά της θητείας των αυτοδιοικητικών. Απ’ότι συμπεραίνουμε για τις επικείμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει χρίσματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, περιμένει να δημιουργήσει ψηφοδέλτια με πολιτικές προσωπικότητες.
  • Η φερόμενη λοιπόν κεντροαριστερά, έχει την δυνατότητα να κάνει τις επιλογές της, χωρίς να χρειάζεται έγκριση σε επίπεδο ηγεσιών.
  • Το ζήτημα είναι αν θα μπουν στην άκρη οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα σφάλματα του παρελθόντος. Γιατί οι μνήμες είναι εκείνες, που πολλές φορές εμποδίζουν μια πράξη να γίνει πραγματικότητα.
  • Εδώ θα μαστε…

Πολιτικό Μνημόσυνο για τον Δημ. Τσιρώνη

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο στην μνήμη του Δημήτρη Τσιρώνη, την πρωτοβουλία του οποίου πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον οποίον είχε ιδιαίτερες πολιτικές και προσωπικές σχέσεις ο εκλιπών αρτινός πολιτικός.
Να υπενθυμίσουμε μεταξύ των άλλων ότι στην περίοδο των πολιτικών αλλαγών, μετά το 2012 υποστήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην δημιουργία του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και συμμετείχε στις διεργασίες του, αναλαμβάνοντας το έργο του Διευθυντή του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα