16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

(Μπλόκα ελέγχου παντού- πολλά μπλόκα- απαιτεί από την αστυνομία ο δοκιμαζόμενος αρτινός δημότης)   

Γράφει ο Αντώνης Κολιάτσος

«Πάντως σε τοπικό επίπεδο πολλά, και σε διαφορετικά σημεία της πόλης, είναι τα περιστατικά  των δικύκλων, που  με τις πειραγμένες εξατμίσεις τους  έχουν κάνει τον βίο αβίωτο στους δύστυχους Αρτινούς, που είχαν την ατυχία να είναι περίοικοι σε πολλές οδούς, με πυκνότερη της συνήθους κίνηση τροχοφόρων και παραφορτωμένες με υψηλά ντεσιμπέλς θορύβου[…].  Για παράδειγμα οι κάτοικοι των όμορων περιοχών του περιφερειακού κυριολεκτικά στενάζουν από τα εκκωφαντικά μεταμεσονύχτια «γκαζώματα» κάποιων ασυνείδητων δικυκλιστών που τον διέρχονται. Ενώ  οι περίοικοι, για παράδειγμα, των  οδών: Μ. Γραικού, Κομμένου, Σκουφά- από τη συμβολή της  με την οδό Ελ. Βενιζέλου. μέχρι τη στροφή της Φλέμινγκ- Βασιλέως Κων/ου, Φιλελλήνων κ.ά, βιώνουν τα τρομακτικά ακουστικά και ψυχολογικά επίχειρα ενός ιδιότυπου σεισμού από τα διερχόμενα γκαζωμένα δίκυκλα  με τις κομμένες εξατμίσεις, που πρωί-μεσημέρι-βράδυ σουλατσάρουν ανεξέλεγκτα στους πιο πάνω  δρόμους». 

Οι πιο πάνω γραμμές είναι περικοπή από το δημοσιευθέν άρθρο του γράφοντος, με τίτλο: « ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ  O ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΓΚΑΖΩΜΕΝΑ» ΔΙΤΡΟΧΑ ΜΕ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ»[ σ. σ, ίδετε εφημ. «Άποψη» (13/7&3/8 2022), «Μαχητής»(12/7/2022) και «Παρατηρητής»(15/7/2022)] και υπότιτλο: « σοβαρές  επιπτώσεις στην υγεία  από την ηχορύπανση• κοινή  απαίτηση η παρέμβαση των αρμοδίων  τοπικών αρχών». 

Ενώ σε  σχετική με το επιστολή του προς την εφημερίδα «Άποψη» με ημερομηνία 30-07-2022:, μεταξύ των άλλων σημείωνε: « Το βασικό αιτιολογικό γραφής του εν λόγω άρθρου ήταν η πεποίθηση  ότι το πρόβλημα αφορά την συντριπτική πλειονότητα των «παθόντων» Αρτινών συνδημοτών, οι οποίοι διατείνονται ότι δεν υπάρχει η βούληση  των τοπικών ιθυνόντων, για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων πρόληψης: τόσο των λογής ασυνείδητων μηχανοκίνητων παραβατικών οδηγών όσο και των μηχανόβιων με τις κομμένες εξατμίσεις, πους βλέπει κανείς να κινούνται με υπερβολικές ταχύτητες στις οδούς της πόλης και ειδικότερα στον περιφερειακό. Όπου με τα μετά-βραδινά εκκωφαντικά μαρσαρίσματα και τις πραγματοποιούμενους  «κόντρες» τους, αναστατώνουν το μεγαλύτερο μέρος της κάτω πόλης. Ουδείς έλεγχος ωστόσο, υπάρχει, και στους νεαρούς θαμώνες των σχολικών προαυλίων, που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , με τα ουρλιαχτά, τις απίστευτες εκστομούμενες βωμολοχίες και βλασφημίες , τα υψηλά ντεσιμπέλς των φορητών ράδιο-μαγνητοφώνων   και τη βροχή των  σκασμένων στρακαστρούκων, κυριολεκτικά «πυρπολούν» την ψυχική γαλήνη των περιοίκων, καθιστώντας τη βραδινή και μετά-βραδινή ζωή τους εφιαλτική.» 

Και  όμως, αν και παρήλθε μεγάλο χρονικό  διάστημα από την δημόσια έκκλησή του  γράφοντος προς τους αρμοδίως εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς να δράσουν κατασταλτικά (σ. σ, δημοτική Αρχή, Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αστυνομική Δ/νση), εν τούτοις το πρόβλημα όχι μόνο  δεν επιλύθηκε αλλά ουδέ καν στοιχειωδώς αμβλύνθηκε. Αντίθετα οι προβληματικοί  μηχανοκίνητοι οδηγοί  συνεχίζουν  το έντονα θορυβώδες έργο τους, και οι   μηχανόβιοι σύγχρονοι καμικάζι της ασφάλτου, με τις κομμένες εξατμίσεις και ενίοτε τις  αφαιρεμένες  πινακίδες,  χωρίς ντροπή   ήχο-ρυπαίνουν ανενόχλητοι  τις ρύμες και τις οδούς της πόλης,  καθιστώντας  εφιαλτική τη ζωή των  καθολικώς διαμαρτυρόμενων περίοικων πολιτών.. .                                                                                                 

Πόσω δε μάλλον όταν,  από τον  ιδιαίτερα χαρακτηριστικό όσο και  εκκωφαντικό ήχο των εξατμίσεων των πειραγμένων μηχανών τους, έναν -δύο  από αυτούς,   ίσως εύκολα θα  εντόπιζε ένας  συστηματικός αστυνομικός έλεγχος.   Οι οποίοι ,ειρήσθω εν παρόδω,   από το πρωί  μέχρι  και μία-δύο ώρες  μετά τα μεσάνυχτα,  ξανά και ξανά, για παράδειγμα, πραγματοποιούν το δρομολόγιο, στις οδούς :  Περιφερειακός-Καμηλών- Μαξίμου Γραικού – Ανεξαρτησίας(Πλ. Κιλκίς) -Σκουφά και Φλέμινκ,   προκαλώντας στην οριοθετούμενη περιοχή έναν ιδιότυπο σεισμό, και  στους εκεί περίοικους  ένα πραγματικό ταράκολο.  Πόσω δε μάλλον,  που οι  θόρυβοι από τις από 6-μήνου εξελισσόμενες χωματουργικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τα ουρλιαχτά, τις απίστευτες εκστομούμενες βωμολοχίες, τα υψηλά ντεσιμπέλς των φορητών ράδιο-μαγνητοφώνων   και τη βροχή των σκασμένων στρακαστρούκων

 έχουν ανεβάσει την συνολική ηχορύπανση στην περιοχή  σε δυσθεώρητα ύψη,  ώστε, κυρίως οι άνθρωποι  με υφιστάμενα προβλήματα υγείας, να αντιμετωπίζουν σοβαρή επιδείνωσή τους. 

 Ωστόσο, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς την Αστυνομική Δ/νση, να ελέγξει συστηματικά και αποτελεσματικά  την απίστευτης έντασης ηχορύπανση   οι εν λόγω υπαίτιοι, και προεχόντως παραβάτες του ΚΟΚ, εξακολουθούν να δρουν ανέλεγκτοι. Οι δε περίοικοι της προ-αναφερθείσας περιοχής,, που μέρα – νύχτα κυριολεκτικά στενάζουν από τα    υψηλά ντεσιμπέλς  των πειραγμένων  εξατμίσεων των   μηχανόβιων που περιμετρικά την διατρέχουν καθώς και από τα άγρια γκαζώματα   στις μετά-βραδινές κόντρες τους στον περιφερειακό,  δυστυχώς, εξακολουθούν να παραμένουν  στο έλεος  των δικυκλιστών του κακού, και υποφέρουν.

 Καιρός, λοιπόν να σταματήσει το κακό… Οι  δε εμπλεκόμενες τοπικές αρχές- και ειδικότερα  η αρμοδίως υπεύθυνη αστυνομική αρχήΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΗΧΟ-ΡΥΠΑΝΤΕΣ.Όχι. πλέον άλλη ανοχή στην παραβατικότητα! Μπλόκα ελέγχου παντούπολλά μπλόκααπαιτεί ο  αρτινός δημότης!. Πράξεις άμεσα  και όχι «λόγια-υποσχέσεις», που δεν έχουν άμεσο και ουσιαστικό αντίκρισμα. περιμένει από τους τοπικούς ιθύνοντες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα