11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επιχορήγηση «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» από τον ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Διαβάστε επίσης

Η στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και υλοποιείται. Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο brain gain και ταυτόχρονα να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και κυρίως για την επαρχία.

Ο στόχος της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες. Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, αρχίζει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το Β΄κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα