14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρισ απαρνήση με…

Διαβάστε επίσης

“Ενώ ασχολίαστο δεν έμεινε και το γεγονός ότι ενώ ο Δήμαρχος μιλούσε για τα αντισταθμιστικά οφέλη  των κατοίκων και της  περιοχής, τι είναι το Επιχειρηματικό Πάρκο και ότι  είναι απαραίτητο για την Άρτα, κάτοικος της περιοχής και αρνητής της χωροθέτησης του Πάρκου, πρότεινε  σε αυτή την έκταση να γίνουν θερμοκήπια!!!” (Αποσπασμα απο δελτιο τυπου του δημου αρταιων).

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων έχει φέρει στα δελτία Τύπου σε άλλα επίπεδα την ενημέρωση και δίνει στο περιεχόμενο τους την γλυκειά εκείνη δόση της προσωπολαγνείας στον Δήμαρχο Αρταίων.
Περιγράφει λοιπόν το εξής περιστατικό: Μιλούσε ο Δήμαρχος Αρταίων για τα αντισταθμιστικά οφέλη των κατοίκων και της περιοχής και εμφανίστηκε ΑΡΝΗΤΗΣ και είπε να βάλουν θερμοκήπια και αυτό μάλιστα σχολιάστηκε…
Από ποιόν σχολιάστηκε και για ποιον λόγο σχολιάστηκε (αρνητικά ή θετικά) δεν επισημάνθηκε.
Παρόλα αυτά και μόνον ότι ακούστηκε μια διαφορετική άποψη από αυτήν του Δημάρχου προκάλεσε την συγγραφική μήνιν και διέγειραν τους προπαγανδιστικούς παλμούς του Politbiro του Δημαρχιακού Μεγάρου…
Οι συντάκτες του δελτίου τύπου του Δήμου Αρταίων ξεπέρασαν ακόμη και την διάσημη παρουσιάστρια της τηλεόρασης της Βορείου Κορέας Ρι Τσουν Χι, η οποία επικοινωνεί με  πρωτοφανές πάθος τα προπαγανδιστικά μηνύματα του Κιμ Γιονγκ Ουν και θεωρείται πλέον η «εθνική παρουσιάστρια» της χώρας.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχός μας επέδειξε μεγαλοψυχία απέναντι στον αγράμματο χωριάτη, που τόλμησε να αντιπαραβάλλει τα βλήτα από την επαγγελματική αποκατάσταση των επιστημόνων που έφυγαν από την Καλαμιά και μετά από τόσα πτυχία,μεταπτυχιακά και ντοκτορά θέλουν να γυρίσουν να δουλέψουν στο χωριό τους: ο χωριάτης μπερδεύτηκε και νόμισε ότι τοπικό αδειοδοτεί το επιχειρηματικό πάρκο, ενώ στην πραγματικότητα γραμμένους τους έχουμε και θα γίνει ότι θέλει η δημοτική αρχή…
Σέβεται, λέει το δελτίο Τύπου, ο Δήμαρχός μας τους ανθρώπους που φοβούνται... (εμείς οι υπόλοιποι έχουμε το πρόβλημα)
Αλλά τρεμάτε Χριστιανοί, την ίδια μεγαλοψυχία δεν πρόκειται να δείξει ο Δήμαρχος, ο Δεσπότης της Άρτας, Δουξ της Καλαμοχαλκιάδας, Ρήγας της Ανέζας και Πρίγκηψ των Κουμτζιάδων, στους πολιτικούς του αντιπάλους, που σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι (Βιβλική μορφή ο Δήμαρχος) δίστασαν να πάρουν θέση…
Σκιαχτήκαμε !!! Όπως λέει και η παροιμία “Τη μέρα σκιάζεται τα χηνάρια και τη νύχτα τα σακκιάζει” … Η κοσή της γάτας είναι ως τον αχυρώνα.

Παρόλα αυτά ας κάνουμε και μια παρένθεση στην πρόταση του “αρνητή της χωροθέτησης(είδατε πόσο η λέξη αρνητής έχει πάρει αρνητική διάσταση στον δημόσιο λόγο).
Κατά πρώτον ας δούμε τι συμβαίνει στα άλλα επιχειρηματικά πάρκα της περιοχής:
Η Πρέβεζα έχει μια ΒΙΠΕ νεκροταφείο κτηρίων και το μόνο που ανθεί είναι η κατάληψη από τους Ρομά, που έχουν κάνει τον συνοικισμό τους και φέρονται σαν να είναι δικός τους ο χώρος.
Στα Ιωάννινα, η ΒΙΠΕ σχεδόν υπολειτουργεί, καθώς μετά την κρίση του 2009 πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες, έχουν παύσει την λειτουργία τους.
Τα αντισταθμιστικά οφέλη, εδώ που τα λέμε είναι μια φενάκη, ας μην κοροϊδευόμαστε, ότι θα υπάρξουν προτεραιότητες σε κατοίκους της Καλαμιάς σε προσωπικό ή επιστήμονες. Οι επιχειρηματίες κοιτάνε να κάνουν τη δουλειά τους, όχι να ικανοποιήσουν ρουσφέτια.
Αυτή είναι η εικόνα… Τι να πούμε; Έχει κανείς αντίθετη άποψη;
Από την άλλη ο κακομοίρης ο αρνητής, που ενόχλησε τον Δήμαρχο (ο οποίος κατάλαβε πόσο χωριάτης και αρνητής ήταν και τον συγχώρεσε), τι είπε ο Χριστιανός:
Ρε παιδιά, εγώ στην περιοχή βλέπω ότι γιομάτο το πορτοφόλι έχουν όσοι έκαναν χωράφια και έβαλαν τα κήπια τους και παράγουν και τα πουλάνε. Αυτά φέρνουν χρήματα στην περιοχή, δεν φέρνει κανένας άλλος… Γιατί να μην τα κάνουμε κι αυτά κερδοφόρα που τα χουμε;
Εν ολίγοις για να μην μακρυγορούμε: Είπαν οι μελετητές να γίνει το έργο στην Καλαμιά, όλα καλά κι όλα ωραία. Το καλό είναι και η τοπική κοινωνία να μάθει και να πληροφορηθεί τι μπορεί να γίνει δίπλα της. Ο Δήμαρχος πρέπει να το επικοινωνήσει, να κάνει συνελεύσεις δημοτών και τους καλέσει και να τους ενημερώσει ειλικρινά και ουσιαστικά. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και το Επιμελητήριο… Ας κάνει και καμιά διαφημιστική εκστρατεία (ούτως ή άλλως το φέσι από τους Δήμους στα ΜΜΕ δεν έχει όρια, τι έγινε για λίγο ακόμη…)
Με τακτικές “Αποφασίζομεν και Διατάζομεν” και “δεν μας νοιάζει τι θέλετε” δεν υπάρχει αποτέλεσμα: ούτε και οι εκφοβισμοί και οι τσιρίδες στους πολιτικούς αντιπάλους έχουν κάτι το χρήσιμο, εκτός του ότι ίσως διώχνουν τις κρούνες απ’τα στάρια. Από κει και πέρα πρέπει να αποφασίσει ο δήμαρχος αν θα κάνει το Σκιάχτρο (θα τους σκιάζει όλους), μέχρι να αποφασίσει ο πάνσοφος λαός και ο φτωχός χωριάτης που τον “αρνήθηκε” να τον στείλουν σπίτι του ή θα σοβαρευτεί να μιλήσει ειλικρινά στον κόσμο, που βλέπει ότι χάνει την ψυχραιμία του, εξαιτίας της αναντιστοιχίας του ψηφιακού κόσμου των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου όλοι έχουν το χαμόγελο της επιτυχίας και του αληθινού κόσμου όπου η πραγματικότητα ανατρέπει τις φαντασιώσεις και τα ψευδοαφηγήματα της Εθνικής Άρτας…


Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα