20.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα, ο Ελληνικός Λαός, με το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, στάθηκε απέναντι στις πανίσχυρες τότε δυνάμεις του Φασισμού  και του Ναζισμού.

Οι Έλληνες, με πίστη στις αξίες  και τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Αξιοπρέπειας και της Ανεξαρτησίας, πολέμησαν γενναία, με ψυχική και Εθνική ενότητα, κατά του εισβολέα και στη συνέχεια οργάνωσαν την Εθνική Αντίσταση  ενάντια στους κατακτητές. Με τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες τους, δίνοντας και τη ζωή τους ακόμα, στο τέλος ήταν νικητές.

Δεν ξεχνάμε ποτέ αυτή την ένδοξη σελίδα της Ιστορίας μας, αυτή την Επέτειο του ΟΧΙ τιμούμε.

Σήμερα, ζούμε ξανά χωρίς τη βεβαιότητα της Ειρήνης, που απειλείται από Δυνάμεις που κυριαρχούνται από ανάλογες αντιλήψεις ολοκληρωτισμού και αναθεωρητισμού.

Για την Ευρώπη, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Για τη χώρα μας, ειδικότερα, με την  εντεινόμενη Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Το ΟΧΙ του 1940 είναι ο οδηγός για την πορεία μας, μπροστά στις σύγχρονες απειλές.

Με Εθνική Συνεννόηση και Ενότητα, να διαμορφώσουμε και να υπηρετήσουμε της Εθνική μας Στρατηγική.

Παράλληλα οφείλουμε,

Να διασφαλίζουμε την Ελευθερία, μέσα από τη θωράκιση της Δημοκρατίας, και των Δημοκρατικών Θεσμών, που κινδυνεύουν από τους σύγχρονους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και με τη διαφάνεια και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών

Να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, με κοινωνική αλληλεγγύη και δυνατότητες για τη νέα γενιά,

Να στηρίζουμε τους ευάλωτους και ανήμπορους από τις επιπτώσεις  της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας , για κοινωνική συνοχή προστατεύοντας και όχι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία τους. 

Για να ξεπεράσουμε την κρίση, δημιουργώντας μια Ελλάδα, Ισχυρή και Ελεύθερη, με Δημοκρατία και Εθνική Αυτοπεποίθηση, για ένα καλύτερο μέλλον. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα