15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Θ. Γόγαλης: Τι απομένει λοιπόν; Τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις.

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη Διάσκεψη των Υπ. Γεωργίας του Ο.Ο.Σ.Α. που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 3-4/11/2022 και στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιος συζητήθηκαν πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα.
Βάσει όλων των τοποθετήσεων που έγιναν, εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
1) Πώς ερμηνεύει η Ε.Ε. τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς γίνεται λόγος για Διεθνή Πολιτική Οικονομία (Δ.Π.Ο.);
2) Η συζήτηση στο Παρίσι βασίστηκε σε θεωρητικές προσεγγίσεις;
3) Το Διεθνές Εμπόριο διέπεται από βασικές αρχές, οι οποίες είναι κοινές τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Αυτές αφορούν στο ελεύθερο εμπόριο, στην αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, τη διαφάνεια, την προβλεψιμότητα, στον πολυμερισμό ή αλλιώς στη μη διάκριση, στην ανάπτυξη, στην αμοιβαιότητα και στη διασφάλιση των συμφερόντων σε Εθνικό επίπεδο. Έχουν ληφθεί υπόψη οι ανωτέρω βασικές αρχές;
Ο νομός Άρτας, ο νομός μας, δυστυχώς, είναι από τους φτωχότερους νομούς της Περιφέρειας, της χώρας και της Ε.Ε. γενικότερα, αν όχι ο φτωχότερος. Βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Ζούμε σε μια περίοδο Ενεργειακής και Οικονομικής κρίσης, όπου οι αγρότες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα χρόνια προβλήματα που έχουν πλέον πιο έντονο χαρακτήρα. Θα πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, εγχώρια και ξένα. Να υπάρχει ίδια φορολόγηση όλων των προϊόντων στο Κράτος και να μην υφίσταται διαφορά ανάμεσα στα εγχώρια και τα εισαγώμενα. Στην παρούσα κατάσταση οι θεωρητικές προσεγγίσεις περιττεύουν και έχουν κουράσει. Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές που θα δώσουν οριστική λύση στα υπάρχοντα προβλήματα.
Ο συντονισμός και η οργάνωση μεταξύ Κράτους, Τοπικής Κοινωνίας και Ομάδων Συμφερόντων καθώς επίσης και η σωστή Διαβούλευση είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν. Τι απομένει λοιπόν; Τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα