21.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

2.200 ή 150 ευρώ για τους μωβ κάδους;

Διαβάστε επίσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για το παρόν άρθρο ο Δήμος Αρταίων απάντησε με επιστολή του, η οποία μπορείτε να βρείτε δημοσιευμένη εδώ

—————————————————————————-

Χαιρετίζουμε κι εμείς την λειτουργία των μωβ κάδων στον Δήμο Αρταίων, το δελτίο τύπου του οποίου δημοσιεύσαμε αυτούσιο. Μπαίνοντας στο Διαύγεια (ΨΘΣ2ΩΨΑ-4Θ7), προκειμένου να δούμε τους όρους της σύμβασης (για την ακρίβεια, πως ακριβώς θα λειτουργεί το σύστημα) διαπιστώσαμε, μια αναντιστοιχία στο ύψος της ανταπόδοσης από το δελτίο τύπου που ορίζει το ποσό στα 2.200 ευρώ και στην σύμβαση που ορίζει το καταβαλλόμενο ποσό στα 150 ευρώ.
Βέβαια, αυτό δεν μειώνει καθόλου την σημασία του προγράμματος, απλώς το καταγράφουμε στα πλαίσια ερωτήματος, αλλά και πληρέστερης ενημέρωσης. Γιατί μπορεί να είναι άλλη η σύμβαση ή να έχει τροποποιηθεί, κάτι που εμείς δεν εντοπίσαμε

Από την ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων 

“Ειδικότερα, η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει ετησίως στον Δήμο σε ανταπόδοση του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων το ποσό των δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, με την μορφή δωροεπιταγών, θα τα δαπανά ο Δήμος με την σειρά του για την αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες του Δήμου.”

Απόσπασμα του συμφωνητικού: 

“… 8. ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΣΟ: 8.1.. Η RECYCOM θα καταβάλει ετησίως την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, εις ανταπόδοση του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων και όλες τις λοιπές υπηρεσίες του, το ποσό των εκατό πενήντα (150€) ευρώ, με την μορφή δωροεπιταγών για την αγορά τροφίμων ή άλλων ειδών που έχει ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο ή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Με την υπογραφή της σύμβασης θα δοθούν ως προκαταβολή τα εκατό πενήντα(150€) ευρώ για το πρώτο έτος συνεργασίας. Έπειτα, θα καταβάλλονται στο τέλος κάθε έτους συνεργασίας. 8.2.0 Δήμος θα πρέπει με κάθε παραλαβή δωροεπιταγών ή άλλων ειδών να αποστέλλει στη επιστολή για στατιστικούς και επικοινωνιακούς λόγους.”

Πάντως ο σκοπός της εταιρίας recycom όπως προκύπτει από το καταστατικό περιέχει ως πρώτο και τη λιανική και χονδρική πώληση καινούριων και μεταχειρισμένων ενδυμάτων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα