19.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΜΗΝΥΜΑ TOY XΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης

Κάθε χρόνο, στις 17 Νοέμβρη, τιμούμε την εξέγερση και τον αγώνα των φοιτητών, τον αγώνα των νέων μας, απέναντι στη δικτατορία. Για Ελευθερία και Δημοκρατία στη χώρα μας.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί τη ζωντανή μνήμη για τον αγώνα αυτό, για τις αξίες και τα ιδανικά που εκφράζει και παραμένουν επίκαιρα.

Στις μέρες μας, η κοινωνία μας, ο ελληνικός λαός, δοκιμάζεται από πολλαπλές κρίσεις. Από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία και πλέον από τη μεγάλη ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Οι συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής και οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται, θέτουν νέα ζητήματα και προτεραιότητες για την εποχή μας.

Οι νέοι μας αναζητούν τα δικά τους οράματα, το δικό τους μέλλον, μέσα σε συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Τα γεγονότα που ζούμε, οι τελευταίες εξελίξεις, μας υπενθυμίζουν ότι για τη Δημοκρατία μας, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και παράλληλα επιβεβαιώνουν την ανάγκη της θωράκισης και ενίσχυσης των θεσμών της.

Οι ατομικές ελευθερίες, τα ατομικά και δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα των πολιτών δεν μπορούν αυθαίρετα να παραβιάζονται, αντίθετα πρέπει να προστατευτούν και να διασφαλιστούν.

Καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας γενιάς, να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες. Να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Οφείλουμε να προχωρήσουμε με οδηγό τα ισχυρά και διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου. Να αφήσουμε στην άκρη το διχασμό και την πόλωση.

Ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία με ισχυρή Δημοκρατία, με Ελευθερία για τους πολίτες πρέπει να είναι διαρκής.

Για τη δικαίωση των αγωνιστών και ιδιαίτερα όσων θυσίασαν και τη ζωή τους, εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη του 1973, στο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα