13.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λαμπράκης: Τα σκουπίδια τα πετάμε δεν κάνουμε παρέα…

Διαβάστε επίσης

Ο,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τους ανήλικους και όχι μόνον είναι να ελέγξουμε κάθε δομή που φιλοξενούνται παιδιά, όχι μόνον την “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ή “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” αλλά και κάθε άλλο ευαγές ίδρυμα που το συντηρούν επιδόματα και δωρεές και οι “διακονούντες” αυτά περιοδεύουν με πανάκριβα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Είναι βέβαιον ότι θα συναντήσουμε όχι μόνον εκμετάλλευση αλλά και βία, ψυχολογική, σωματική, ίσως και σεξουαλική.

Το αυτό πρέπει, χθές, να γίνει και στις δομές των ηλικιωμένων και όλων των αδυνάμων συνανθρώπων μας και μετά…

και μετά να ξεκινήσουμε από μία μερίδα βολεμένων του δημοσίου τομέα που με πράξη ή παράλειψη παραβιάζουν το καθήκον τους και ασχημονούν καθημερινά σε βάρος του πολίτη και της Χώρας.

Εδώ που φαίνεται ότι φτάσαμε και ίσως να μην είδαμε ακόμη τον πάτο… το μείζον θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα ενεργήσει ανιδιοτελώς και απερίσπαστος την έρευνα αυτή….

Ας μην βάλουμε λοιπόν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα,

Ας μην βάλουμε τον βρώμικο να βρεί τους λεκέδες

Ας μην βάλουμε το κλέφτη να ψάξει τα χρήματα…

και αποτελεί αυτό στοίχημα όλης της κοινωνίας και όχι μόνον των -κάθε φορά- κυβερνώντων.

Πρόταση:

Τριμελής ομάδα, μία για κάθε δομή ή ίδρυμα, αποτελούμενη από κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και ψυχολόγους, νέα παιδιά, που ψάχνουν για δουλειά και θα είναι άνεργοι, να προσληφθούν με 3μηνη σύμβαση και να καταλήξουν σε πόρισματική έκθεση, αφού προηγούμενα λάβουν συνέντευξη από κάθε ένα προστατευόμενο μέλος. Στο έργο τους θα συνδράμει ένα εισαγγελικός ή δικαστικός λειτουργός και τούτο διότι οι υπάλληλοι της Πρόνοιας είναι λίγοι ελάχιστοι για να κάμουν και αυτό τον έλεγχο.

Ααα και κάτι άλλο ίσως το πιό σημαντικό, μέχρι τότε και μέχρις να καθαρίσει “η ήρα από το στάρι” οι γονείς και οι δάσκαλοι ας μάθουν στα παιδιά, ποιό είναι το σωστό και το τίμιο και ποιό θα είναι το λάθος όπως επίσης τα αρπακτικά της δημοσιογραφίας ας σεβαστούν αυτό που λέγεται τεκμήριο αθωότητας.

Αυτό που λείπει είναι η παιδεία.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα