19.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας

Διαβάστε επίσης

Αγαπητοί συνδημότες, επανερχόμενοι σε ένα θέμα επίκαιρο που ταλανίζει την περιοχή μας για είκοσι και πλέον χρόνια, την ίδρυση και στην περιοχή μας του Βιοτεχνικού Πάρκου που σημαντικές δυνατότητες θα παρέχει τόσο στον επιχειρηματικό αλλά και εν γένει τον οικονομικό ιστό της περιοχής μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.

Το θέμα για την ίδρυση ΒΙΟΠΑ στην περιοχή μας άρχισε να συζητείται εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα για μια ακόμη φορά ξεκινάμε από το μηδέν.

Είναι γνωστό ότι για την αξιολόγηση των περιοχών συντάθηκε μελέτη  κατά το έτος 2008 επί Νομαρχίας Παπαβασιλείου η οποία κατέληξε σε τρεις περιοχές, με σειρά αξιολόγησης την περιοχή «Λιβάδια» Καλαμιάς, ¨Κρεκούκια Αμμοτόπου» και τρίτη στην περιοχή Παχυκαλάμου του τότε δήμου Αράχθου.

Για την πρώτη αξιολόγηση γίνανε δυο δημοτικά συμβούλια του πρώην δήμου Φιλόθεης  το έτος 2006 και του δήμου Αρταιων  το έτος  2012, αποφάσεις που απορριφθηκαν από την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα στην συνέχεια να αποφασιστεί η δεύτερη επιλογή που ήταν η θέση «Κρεκούκια» Αμμότοπου.

Από το έτος 2016 υπάρχει στον προϋπολογισμό του δήμου Αρταιων χρηματικό ποσό για την σύνταξη των απαραίτητων προμελετών που έχουν  να κάνουν με την κατασκευή του εν λογω έργου έτσι ώστε στη συνέχεια να συνταχθεί η οριστική μελέτη για να προχωρήσει το εν λογω έργο.

Από το 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 2021 δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια από πλευράς δήμου Αρταίων παρά τις πιέσεις του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων και την επισήμανση μας με προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Τον Οκτώβριο του έτους 2021 με απόφαση του το νυν δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ξαναπροβεί και αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος  και πάλι σε σύνταξη μελέτης για την αξιολόγηση της καταλληλότερης περιοχής και ενώ είχαν αξιολογηθεί οι προτεινόμενες περιοχές, η δε νέα αυτή αξιολόγηση κατέληξε στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα

 Όπως γίνεται αντιληπτό σε όλους η ενέργεια αυτή του δήμαρχου ενέχει σκοπιμότητες οι οποίες άμεσα θα γίνουν αντιληπτές από την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η σύγκληση του τοπικού συμβούλιου Καλαμιάς όπου ομόφωνα αποφασίστηκε  η απόρριψη της πρότασης του Δήμαρχου για ίδρυση ΒΙΟΠΑ στη θέση «ΛΙΒΑΔΙΑ» Καλαμιάς, παρά την δημόσια δήλωση του κ. Δημάρχου στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο  ότι έχει εξασφαλισμένη τη θετική απόφαση του τοπικού συμβούλιου.

Την ίδια ακριβώς άρνηση για την ίδρυση ΒΙΟΠΑ στην θέση «Λιβάδια» της Καλαμιάς είχαν οι παρευρισκόμενες στην συνεδρίαση δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΔΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  αποφασίστηκε με ψήφους 16 έναντι 13 και παρών της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» απορριφθηκε η ίδρυση ΒΙΟΠΑ στην θέση “Λιβάδια” Καλαμιάς την οποία είχε προτείνει ο Δήμαρχος Αρταιων χωρίς την απαιτούμενη ψήφο από το τοπικό Συμβούλιο, παρά το ότι ο Δήμαρχος Αρταιων όπως προαναφέρουμε δήλωσε σε σύσκεψη των φορέων που έγινε στο Επιμελητήριο Άρτας  δημόσια ότι είχε εξασφαλισμένη την θετική γνώμη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Καλαμιάς.

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η όλη  συζήτηση σχετικά με τη λήψη της ανωτέρω αναφερόμενης απόφασης κατέδειξε περίτρανα την συμπαιγνία του δήμαρχου Αρταιων με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχει δε σαν ουσιαστικό αποτέλεσμα  την ματαίωση του έργου

Στην προκειμένη συνεδρίαση η όλη πολιτική συμπεριφορά και μεθοδολογία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και η σκόπιμη από πλευράς δημάρχου μη ύπαρξη της απαιτουμένης εισήγησης  αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που έβαλε το θέμα  για συζήτηση χωρίς εισήγηση  έχει σαν αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το θέμα στις καλένδες.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη κοροϊδία του Δήμαρχου Αρταιων σε συμπαιγνία με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας που εν τέλει έχει σαν αποτέλεσμα την μη ανάπτυξη της περιοχής μας θα δραστηριοποιηθούμε στην περαιτέρω ανάδειξη του εν λογω ζητήματος καλώντας και όλους τους τοπικούς φορείς στην κατεύθυνση αυτή.

Το ζήτημα του ΒΙΟΠΑ δεν μπορεί να  γίνει παιχνίδι μικροπολιτικών επιδιώξεων τόσο του δήμαρχου όσο και των δημοτικών παρατάξεων εκτιμούμε πως η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό και με την δύναμη που έχει θα καταδικάσει τέτοιου είδους μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής μας κοινωνίας.

Έχουμε χρέος ως τοπική κοινωνία να δραστηριοποιηθούμε  έτσι ώστε να παρακαμφθούν τα μικροπολιτικά αυτά παιχνίδια και η συμπαιγνία πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης  του δήμου και να ενεργήσουμε προς ανατροπή της κατάστασης αυτής που χρόνια ταλανίζει τον τόπο μας με μια νέα αρχή.

Έχει αποδειχθεί μέχρι και σήμερα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή επί 9 ολόκληρα χρόνια δεν ασχολήθηκε με κανένα απολύτως μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως νέα γεφύρωση του Αράχθου, οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού, Ξενία και τελευταία την άρνηση του Δημάρχου στον διευθύνοντα σύμβουλο της  ΔΕΔΑ    για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου και στον δήμο μας αντίθετα με τους δημάρχους των άλλων δήμων της Ηπείρου που με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκαν το σημαντικό αυτό έργο.

Σε περίπτωση που και το τελευταίο αυτό σημαντικό έργο για την περιοχή μας, η σύνδεση του δήμου μας με το φυσικό αέριο, παραπεμφθεί και αυτό στις καλένδες εκ μέρους σας κε Δήμαρχε δίκαια τότε θα χαρακτηριστείτε ως «ο νεκροθάφτης» του δήμου μας.

Ως «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την άρνηση του δήμαρχου για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και αν  χρειαστεί θα επανέλθουμε στο εν λογω θέμα.

                                    «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα