22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Με εισήγηση – ερώτημα για την διαγραφή του Σωτήρη Χρηστούλη η Ν.Ε. Άρτας του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Το πως καταφέρνει ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης να καίει τους συνεργάτες του, αλλά και σε μεγάλο βαθμό να “βάζει τα χεράκια του και να βγάζει τα ματάκια του” με τις αναρτήσεις του στο FB… Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην περίπτωση του Σωτήρη Χρηστούλη και στην προσπάθεια του δημάρχου, να εργαλειοποιήσει την συμμετοχή του συνεργάτη του στην διαδικασία των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκτήσει υπεραξία ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής.
Από την πρώτη στιγμή η ανάρτηση του Δημάρχου, προκάλεσε τα σχόλια των απλών μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ευρύτερης κεντροαριστεράς, καθώς προσπάθησε να φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, είχε πιέσει τον Σωτήρη Χρηστούλη να κατέλθει υποψήφιος στην Άρτα και αυτός επέλεξε να είναι στον συνδυασμό της Εθνικής Ελλάδας, με τους καλύτερους υποψήφιους…
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σωτήρης Χρηστούλης, όντας αντιδήμαρχος, έκανε αίτηση για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Κινημα Αλλαγής Άρτας και πριν λίγες ημέρες, στην τελευταία περίοδο πριν την λήψη των αποφάσεων, την απέσυρε… Αυτό δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, αν αμέσως μετά δεν επακολουθούσε η ανάρτηση του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη, ο οποίος φαινόταν ότι κορόιδευε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τις διαδικασίες του.
Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήταν μεγάλο ατόπημα, τόσο κατά των εκλογικών διαδικασιών ενός κόμματος, αλλά κυρίως κατά του συνεργάτη του, καθώς δημιουργήθηκε η αφορμή για την έναρξη ελέγχου των συμπεριφορών αυτών. Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Χρηστούλης, έμπειρος πολιτικός, από τα γενοφάσκια του στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με βαθιές ρίζες στο περιβάλλον του προέδρου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και τη νέα ηγεσία του κόμματος, δεν επιμελήθηκε να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, γνωρίζοντας την αναλήθεια ή το σφάλμα του Δημάρχου, αφήνοντας να αιωρούνται ασυναρτησίες σε βάρος του κόμματος που ανήκει και τον αξιολογεί ως δυνατό στέλεχος. Μάλιστα οι φήμες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι η 5η επιλογή για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό, λόγω των ισχυρών του διασυνδέσεων.
Όμως η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΠΑΣΟΚ Κινημα Αλλαγής, αξιολογώντας την διαμαρτυρία πολλών μελών, αλλά και την εντύπωση που δημιουργήθηκε για το κόμμα από την ανάρτηση του Δημάρχου, ότι δήθεν αναζητούνται υποψήφιοι για βουλευτές σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς ξένους προς την βάση του κινήματος, έθεσε ερώτημα στην ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης) σύμφωνα με την οποία ζητείται να αξιολογηθεί η συμπεριφορά του στελέχους Σωτήρη Χρηστούλη, με εισήγηση -ερώτημα – σύμφωνα με πληροφορίες- για την διαγραφή του.
Το ζήτημα, πέραν των άλλων, δεν είναι απλώς θέμα “τιμωρίας”. Σύμφωνα με την συζήτηση που προηγήθηκε, παρουσιάστηκε το σενάριο, πως πρέπει να λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ με στελέχη που διασπείρωνται σε άλλους συνδυασμούς πέραν αυτών που υποστηρίζει το κίνημα. Έτσι εκφράστηκε π.χ. το ενδιαφέρον από την Ανδριανή Οικονόμου να είναι υποψήφια δήμαρχος για τον Δήμο Νικολάου Σκουφά και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, αναφορικά με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό της νυν δημοτικής αρχής ή άλλων συνδυασμών που δεν υποστηρίζονται από το κίνημα.
Να υπογραμμίσουμε και εμείς ότι θα έχει ενδιαφέρον η περίπτωση αυτή, καθώς αν τελικά ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την εισήγηση , περί ουσιαστικά σκληρής κομματικής πειθαρχίας στην συμμετοχή στην Αυτοδιοίκηση, θα υπάρξουν πολλοί κλυδωνισμοί σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, να υπενθυμίσουμε ότι η επιλογή του Σωτήρη Χρηστούλη να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη, είχε επέλθει ως αποτέλεσμα της διαφωνίας του απέναντι στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαλέξη, καθώς ο Σωτήρης Χρηστούλης, μέλος της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Οικονομίδη, θεωρούσε υπαίτιο για το άδειασμα της από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010… Πολλές φορές οι ρίζες της Αυτοδιοίκησης, δεν περιορίζονται στα στενά εφήμερα επίκαιρα πολιτικά γεγονότα, αλλά είναι βαθιές και εμπλουτισμένες με συναισθηματισμούς και προηγούμενες διαφορές.
Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι πίσω δεν γυρνάει και η απόπειρα του Δημάρχου να “εργαλειοποιήσει” τον Σωτήρη Χρηστούλη, μάλλον θα φέρει τον συνεργάτη του στην δύσκολη θέση που τόσο καιρό είχε έντεχνα τρόπο να την αποφύγει: να σταθεί ελεγχόμενος από το κόμμα του…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα