15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση νομοθέτησε την εξαθλίωση και την αγριότητα με τον πτωχευτικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Άρτας, στην ΕΡΤ1 και στους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου

 Το ψέμα που διακινείται ξανά έχει κοντά ποδάρια. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας νομοθετηθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία

Κατ αρχάς να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για αυτό που διακινείται και είναι απολύτως ψευδές, ότι το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο γίνονται πλειστηριασμοί σήμερα είναι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ως κυβέρνηση το 2015 ψήφισε προστατευτικό πλαίσιο α’ κατοικίας το οποίο ίσχυσε μέχρι το 2019. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέτεινε το νόμο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Απρίλιο 2020 με γραπτή δέσμευση προς τους θεσμούς ότι μετά την παράταση θα καταργήσει κάθε προστατευτικό πλαίσιο. Πράγμα που πραγματοποίησε με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η ίδια.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να εκθρέψει κοράκια και να εγκαταλείψει τους αδύναμους πολίτες στο έλεός τους, με στόχο την φτωχοποίηση και τη βίαιη μεταβίβαση υπαρχόντων και περιουσιών.

Στη συνέχεια ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί λόγω πανδημίας και σήμερα ξετυλίγεται μπροστά μας το θρίλερ των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε πολίτες  οι οποίοι είναι νομικά απροστάτευτοι χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να προσφύγουν. Ζήσαμε  την αρχή  στην περίπτωση της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού. Δεν τελειώσαμε. Έχουν δρομολογηθεί και χιλιάδες πλειστηριασμοί για τους επόμενους μήνες.  

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να εκθρέψει κοράκια και να εγκαταλείψει στο έλεός τους τους πολίτες, με στόχο την φτωχοποίηση και τη βίαιη μεταβίβαση υπαρχόντων και περιουσιών. Ανάλογα επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι και η ιδρυματοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Πού θα πάνε αυτά τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμό κατοικίας και δεν έχουν που να προσφύγουν, εφόσον απουσιάζει το προστατευτικό πλαίσιο;

Όσο η ΝΔ παρέτεινε το νόμο ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ήταν προστατευμένοι- Ο πτωχευτικός νόμος τους αφήνει έκθετους και απέλπιδες

Είδατε επί ΣΥΡΙΖΑ τετοιες εικόνες; Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε κατηγορίες πολιτών που είχαν δικαίωμα προστασίας δεν συνέβη ούτε ένας! «Το ερώτημα είναι απλό», είπε η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνοντας την ακόλουθη ρητορική ερώτηση προς τον συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ: «Υπάρχει τρόπος αυτή τη στιγμή, η κ. Κολοβού, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο να προστατεύσει το σπίτι της; Η απάντηση είναι όχι!»

«Επιπροσθέτως», συνέχισε, «ουδεμία ρύθμιση είχε προταθεί στην κ. Κολοβού, απλώς  ίσχυε αναστολή λόγω του νομοθετικού πλαισίου ΣΥΡΙΖΑ το οποίο, όπως είπαμε νωρίτερα, παρέτεινε η ΝΔ μέχρι τον Απρίλιο του ‘20. Αν η κυβέρνηση ΝΔ δεν είχε βρει νομοθετικό πλαίσιο, τι άραγε ήταν αυτό που παρέτεινε μέχρι τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς; Και κυρίως τι ήταν αυτό που αντικατέστησε με τον πτωχευτικό νόμο τον οποίο ψήφισε στη βουλή και έκτοτε δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας για κανέναν ευάλωτο συμπολίτη μας;»

Πρώτη κατοικία ευάλωτων οικογενειών πλειστηριάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ; Όχι! Είστε κυβέρνηση, και οφείλετε να λύσετε το πρόβλημα. Εμείς προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία!

«Δεν είναι καλό να κερδοσκοπούμε πάνω σε ένα κοινωνικό πρόβλημα» είπε ο συνομιλητής και βουλευτής της ΝΔ στην Όλγα Γεροβασίλη η οποία του επεσήμανε ότι πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα με συγκεκριμένες πολιτικές και ψηφισμένους νόμους που έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία. «Δεν έχει ούτε νόημα για τον κόσμο ούτε αποτέλεσμα να περιοριζόμαστε σε σχολιασμό και ευχολόγια» συμπλήρωσε και επανήλθε: «Ξαναρωτώ: πρώτη κατοικία ευάλωτων οικογενειών πλειστηριάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ; Όχι! Είστε κυβέρνηση, και οφείλετε να λύσετε το πρόβλημα. Εμείς προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία. Εσείς πάλι δημιουργήσατε νομοθετικό πλαίσιο με βάση τη νομοθεσία του 2003 κι όχι με βάση τη νομοθεσία του 2015. Αυτό είναι πολιτική επιλογή. Όσο γι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός χθες, να πάμε να παίξουμε με τα κουβαδάκια μας όποιοι διαφωνούμε  είναι πολιτικός ευτελισμός και ανωριμότητα. Πολιτική ωριμότητα θα ήταν αν η κυβέρνηση είχε δώσει ώριμες λύσεις εδώ και 3,5 χρόνια, ως όφειλε.

Δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατία να αποδεχτούμε  τις παρακολουθήσεις ως φυσικό φαινόμενο-Καμία ανοχή, καμία νομιμοποίηση

Αφού έχει ξετυλιχθεί μπροστά μας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εξακολουθεί να ξετυλίγεται μπροστά μας το σήριαλ του καινουργιου σκανδάλου, αυτού της συγκάλυψης. Ο κ. Πρωθυπουργός αρνήθηκε να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επί τρεις εβδομάδες και πιστεύω ότι θα συνεχίσει. Δεν επέτρεψε σε κρίσιμους μάρτυρες να έρθουν στην εξεταστική της Βουλής. Σε όσους ήρθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Εξεταστική τους δέσμευσε με το απόρρητο! Βγήκαν ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ. και κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει!  Άρα υπάρχει οριζόντια αποδοχή ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν. Δεν είναι δυνατόν σε μια Δημοκρατία να το αποδεχτούμε ως φυσικό φαινόμενο.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση στον αγώνα της συγκάλυψης τον οποίο κάνει μας προτρέπει να επαφεθούμε στο νομοθετικό πλαίσιο. Και τι λέει το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο φέρνει κι δεν είναι άλλο παρά ένα ακόμη εργαλείο συγκάλυψης; Ο παρακολουθούμενος θα έχει το δικαίωμα να μάθει αν παρακολουθήθηκε μετά από 3 χρόνια, με μια απόφαση τριμελούς επιτροπής στην οποία συμμετέχουν ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Εισαγγελέας της Υπηρεσίας  και όχι για παράδειγμα ένα δικαστικό συμβούλιο. Παράλληλα υποβαθμίζει την ΑΔΑΕ και προβλέπει καταστροφή στοιχείων στους 6 μήνες. Τι δηλοί ο μύθος;

Σήμερα καλείται ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις. Δεν τις δίνει. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τη δυνατότητα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής στην Αντιπολίτευση, θα συγκληθεί τη Δευτέρα και θα δούμε αν θα έρθουν αυτοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν και τί θα πούν. Όψομεν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα