21.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

ΑΓΛΑΪΑ ΝΑΤΣΙΚΑ: Ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στοχεύουμε την πολιτική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε επίσης

Η Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αγλαϊα Νάτσικα, απαντάει στα ερωτήματα της ΑΠΟΨΗΣ σχετικά με τις δράσεις του πολιτικού φορέα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και ιδιαίτερα στον τομέα της Αυτοδιοίκησης. Οι εθνικές εκλογές είναι κοντά, αλλά δεν υπολείπονται σε ενδιαφέρον και οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Εκεί σύμφωνα με την Γραμματέα, “είμαστε πιο διαλλακτικοί στο ζήτημα των προσώπων αλλά είμαστε άκαμπτοι στα θέματα αρχών και αξιών”.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

 Ερώτηση Βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Πως κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο;

 Απάντηση : Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότα που μου δίνετε να μιλήσω στην εφημερίδα σας , σε μια τόσο κρίσημη εποχή για τη χώρα μας.

Ζούμε σε μία εποχή σήψης και κατάλυσης της δημοκρατίας.

Υποκλοπές,βιασμοί ανηλίκων και ενηλίκων  με στελέχη του κυβερνών κόμματος να πρωτοστατούν και την ίδια την κυβέρνηση να σιωπεί.

 Πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών (με εισπρακτικές εταιρείες  βουλευτών της ΝΔ),εξώσεις ανθρώπων από τα σπίτια τους, ακρίβεια στα ύψη ,κλειδωμένα γάλατα στα σούπερ μάρκετ , και  με την  Ελλάδα να έχει την πιο ακριβή ενέργεια σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Όπως ήδη γνωρίζετε στην Άρτα έγινε μία πολύ επιτυχημένη ημερίδα με εισηγητές τον Νίκο Παππά και την Όλγα Γεροβασίλη, όπου εκεί αναπτύχθηκαν  οι 6 εθνικές προεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  και συζητήθηκαν με φορείς και πολίτες.

Το πρόγραμμά μας λοιπόν, ένα πρόγραμμα απόλυτα εφαρμόσιμο και κοστολογημένο γίνεται γνωστό και μπαίνει σε συζήτηση με τους συμπολίτες μας. Θα φτάσει μέχρι και το τελευταίο χωριό της χώρας μας

Με πρωταρχικό μας σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ από τη πρώτη ώρα της διακυβέρνησής μας

Ερώτηση : Έχουμε την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποψήφιο δήμαρχο εκ μέρους του μέλους του κόμματος κ. Βίκυ Σιαπάτη. Ποιες είναι οι επόμενες διαδικασίες;

Απάντηση :

Να σας θυμήσω ότι βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων,  είναι η νίκη των αριστερών,  δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής  κυριαρχίας της  δεξιάς, συντηρητικής παράταξης.

Στην κατεύθυνση αυτή, είναι κρίσιμη η επιλογή και η υποστήριξη υποψηφίων ευρείας αποδοχής και νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό, είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είτε από συμπολίτες μας που συμφωνούν στην αυτοδιοικητική μας κατεύθυνση και στην πλειοψηφία του πλαισίου των αρχών μας.

Για αυτούς τους λόγους αρχίζει η διεξαγωγή ενημερωτικών συνεδριάσεων σε όλες τις οργανώσεις του Νομού μας με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δημιουργήσουν το κλίμα της συνεργασίας και συνπόρευσης με αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις σε προγραμματική βάση.

Μεσα από τις επικοιδομιτικές αυτές συζήτησεις θα γίνει συλλογή προτάσεων για αυτοδιοικητικά σχήματα και των επικεφαλής αυτών.

Ερώτηση : Γίνεται λόγος για ενδεχόμενες συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση με τα άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς και ιδίως με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Ο πρόεδρος έκανε λόγο και για πρασινοκόκκινο χάρτη. Στην Άρτα τι κινήσεις γίνονται επί τούτου;

Απάντηση:

Όπως προείπα οι συνεργασίες είναι η βασική μας αρχή

Η αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο χώρο της αυτοδιοίκησης προϋποθέτει  ανοιχτά νικηφόρα σχήματα με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και πολιτική αξιοπιστία στις τοπικές κοινωνίες. Επομένως, η συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  προσανατολίζεται σε παρατάξεις και πρόσωπα, με σαφή προοπτική νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν προοδευτικές διοικήσεις στους περισσότερους ΟΤΑ 

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει, μετά την πλήρη απαξίωση και τη θεσμική κατρακύλα που της επιφύλασσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιδιώκουμε  να ανοίξει και στον Νομό Άρτας ένας ειλικρινής και αναλυτικός διάλογος με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταλήξουμε στα νικηφόρα αυτά σχήματα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και οι υπόλοιπες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, έχουν την ευκαιρία και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να συνεργαστούν πολιτικά, να συγκλίνουν προγραμματικά και να βγάλουν την Αυτοδιοίκηση από τα μεγάλα σημερινά αδιέξοδα.  Ο στόχος είναι το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών να μην είναι ο χάρτης κόκκινος αλλά κόκκινος ή κοκκινοπράσινος.

 Ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στοχεύουμε την πολιτική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να φτιάξουμε ψηφοδέλτια που θα κερδίσουν τους υποψηφίους της δεξιάς. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι με 43% βγαίνει δήμαρχος. ‘

 Αρα πρέπει να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτια για να βγάλουμε δημάρχους από την πρώτη Κυριακή.

Γι αυτό όπως έχει πει και ο πρόεδρος Αλέξης Τσιπρας είμαστε πιο διαλλακτικοί στο ζήτημα των προσώπων αλλά είμαστε άκαμπτοι στα θέματα αρχών και αξιών.

Είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε το χρώμα του χάρτη και στους τέσσερις δήμους της Άρτας  καθώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν θα την χάσουμε.

 Ερώτηση: Αν και επίσημα δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές, βλέπουμε μια όξυνση στον πολιτικό λόγο, υπό την σκιά των παρακολουθήσεων, της ακρίβειας, των διεθνών εξελίξεων. Πως το σχολιάζετε;

Απάντηση :

Από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού ακούσαμε χθες ότι “μυρίζουν εκλογές.”

Εκλογές που κατά τα τη γνώμη μου θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, και να είχε απαλλάγει η χώρα από την διεφθαρμένη, αντιδημοκρατική ανέλγητη κυβέρνηση των κουμπάρων και των κολλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του.

Με τις ύβρεις πάντως και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς. Οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη.

 Αν έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί, θα αντισταθούμε, δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Θα επιμείνουμε να τον καλούμε στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, την οποία ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει. Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες προβάλλοντας ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά τους. Θα επιμείνουμε να είμαστε δίπλα στους αδύναμους. Για να μην μείνει κανένας μόνος του αυτόν τον δύσκολο χειμώνα”.

Και για να τελειώνουν τα ψέματα:

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

 Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κας Κολοβού, δεν έγινε στις 20.3.19, όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

 Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16.3.2022, όπως επιβεβαιώνεται επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 Ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του σε λίγο θα μας πουν ότι και ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ενημερωθεί η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα ήταν η πιο ακριβή στην Ευρώπη στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας προ φόρων και επιδοτήσεων στο α’ εξάμηνο του 2022. Ως πολίτες, λοιπόν, πληρώνουμε τα περισσότερα στην Ευρώπη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας είτε απευθείας από την τσέπη μας είτε δια του κρατικού προϋπολογισμού.

 Η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ μετά και τις επιδοτήσεις σε όρους αγοραστικής δύναμης των πολιτών, σύμφωνα με την έκθεση των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για το 2022.

 Το πρώτο εξάμηνο του 2022 τα νοικοκυριά στην Ελλάδα είχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τους λογαριασμούς ρεύματος και την τρίτη μεγαλύτερη επιβάρυνση από λογαριασμούς φυσικού αερίου στην ΕΕ, σύμφωνα με το INE/ ΓΣΕΕ.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ.

Η χώρα μας είναι πέμπτη από το τέλος στην ΕΕ στην αγοραστική δύναμη των πολιτών Η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται:

α. φέτος τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης,

β. από τον Απρίλιο του 2022 και μετά ο κατώτατος μισθός έχει χάσει το 19% της αγοραστικής του δύναμης,

 γ. ενώ ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 12% μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές και δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που του κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κανένας αθώος δεν κρύβεται.

 Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε τέταρτη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη και ρωτάει:

Θα δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών που είχε μεταθέσει στην ΕΥΠ και είχαν ενεργοποιηθεί “σε κρίσιμα πόστα πέριξ του Predator”, καθώς και της προϊσταμένης τους, την οποία προστάτευσε μέσω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ώστε να μην έρθει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

 Μπορεί υπευθύνως και ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας να διαψεύσει ότι οι κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Αριστείδης Αλεξόπουλος βρίσκονταν σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, όπως οι περιπτώσεις των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη;

Ερώτηση: Ποια είναι η εντύπωσή σας για το ενδεχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στην Άρτα όσο και πανελληνίως, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα;

Απάντηση :

Με ρωτάτε αν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές ; Νομίζω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δε ξέρει. Πάντως αν πήγαινε με βάση τις δημοδκοπήσεις που τόσο πιστεύει, θα έπρεπε να τις είχε ήδη προκυρήξει .

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή τις ανακοινώσει . Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα . Αυτό λένε οι δικές μας δημοσκοπήσεις ,που δεν βγαίνουν σε κλειστά γραφεία, αλλά από την καθημερινή  επαφή μας με την κοινωνία. Θα είμαστε η πρώτη δύναμη.

Τώρα για την Άρτα η πρωτιά μας είναι βέβαιη και το ποσοστό μας θα είναι πιο υψηλό από την προηγούμενη φορά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα