27.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Από την τεχνογνωσία… μας έμεινε το παραμύθι

Διαβάστε επίσης

Πόσες και πόσες τεχνογνωσίες πέρασαν και πληρώθηκαν από τούτη την δηµοτική αρχή: τεχνογνωσία για το Παραµυθένιο Κάστρο, που µετά έγινε Παραµυθένιο Χωριό, που σκοπό είχε να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη της Άρτας, µέχρι που η Άρτα έγινε πραγµατικά χωριό, µε δυο -τρεις καφενέδες, το κοινοτικό γραφείο και το Αστυνοµικό τµήµα…

Οι χιλιάδες τουρίστες, όχι µόνο δεν ήλθαν αλλά µας έµεινε τουλάχιστον το «Παραµύθι» του επιτυχηµένου Δήµου και της ισχυρής Δηµοτικής Αρχής… Δεν πήγαν χαµένες οι σαράντα χήνες, που είχαν δοθεί το 2015, για να στηθεί το όνειρο της «Παραµυθένιας πόλης».

Τώρα έχουµε και τους ειδικούς για να µας δώσουν την τεχνογνωσία για να φέρουµε αµιγώς τουρίστες στην Άρτα: δεν µειώνουµε το έργο των επαγγελµατιών και των επιστηµόνων του branding, απλώς έχουµε κουραστεί από την αναποτελεσµατικότητα του Δήµου µας…

Ας µην γινόµαστε όµως µίζεροι, γιατί και η περίοδος πριν τις γιορτές είναι γενικά επικίνδυνη, καθώς η νύχτα µεγαλώνει µέχρι την κορύφωσή της στο χειµερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεµβρίου και µαζί µε αυτήν µεγαλώνει και η απόγνωση, η µελαγχολία και τα αδιέξοδα. Αν δεν ήσαν και οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ήταν πραγµατικά δύσκολα τα πράγµατα.

Ας πούµε και ένα ευχάριστο: η εκδήλωση µε τα τοπικά προϊόντα, που ο Δήµος συνδιοργάνωσε, ήταν πραγµατικά µια ευχάριστη και τονωτική έκπληξη. Είναι κρίµα το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία της Άρτας, το πληροφορήθηκε µόλις τρεις ηµέρες πριν την διοργάνωσή του, οι δε άλλες κοινωνίες, αν ο θεσµός συνεχιστεί και υποστηριχθεί όπως πρέπει, θα τον εκτιµήσουν δεόντως τα επόµενα χρόνια.

Στην εκδήλωση αυτή, καλά κάνουν και διαµαρτύρονται οι παραγωγοί µας, οι άνθρωποι της Λαϊκής Αγοράς της Άρτας, γιατί δεν προσκλήθησαν, προκειµένου να συνεισφέρουν, ως οι εκπρόσωποι των τοπικών παραγώµενων προϊόντων της περιοχής µας…

Πέραν των άλλων, τα σέρνουν και λίγο στην Δηµοτική Αρχή, γιατί στηρίζουν µεν τα τοπικά προϊόντα, το κτήριο όµως της Λαϊκής Αγοράς, που είναι ιδιοκτησία της, το έχουν παρατηµένο και δίνει την πιο άσχηµη εικόνα στους επισκέπτες της- ντόπιους και ξένους καταναλωτές- που θέλουν να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα.

Απ’έξω κούκλα και από µέσα πανούκλα, µοιάζει το στόρι… και καλό είναι τόσο ο Δήµος Αρταίων, όσο και ο φορέας που υπάγεται η Δηµοτική Λαϊκή Αγορά, να το κοιτάξουν.

Και να πούµε και κάτι άλλο: σε όλες τις πόλεις πλέον της Ελλάδας, όπου υπάρχουν Λαϊκές αγορές κάθε είδους (αγροτικές, ιχθυαγορές και κρεαταγορές) οι Δήµοι ενισχύουν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους και τις καθιστούν τοπόσηµα για την περιοχή, σηµεία αναφοράς. Δεν θα ήταν άσχηµα να υπάρξει και σχετική πρόβλεψη στον δικό µας Δήµο.

Αν κάποιος ήξερε και την ιστορία της πόλης, θα γνώριζε ότι ο αείµνηστος Βάγιας, κάθε µέρα έπινε τον πρώτο του καφέ στο ιστορικό καφενείο της Λαϊκής και εκεί εκτός του γεγονότος ότι λάµβανε τα µηνύµατα του κόσµου, τα παράπονα και τις παραινέσεις, σχηµάτιζε γνώµη για τα θέµατα της πόλης. Και βέβαια η Λαϊκή είχε τάξη… Σήµερα, οι επαγγελµατίες γύρω από την λαϊκή, πνίγονται από το αλαλούµ που έχει δηµιουργηθεί και σε κάθε περίπτωση αν και έχουν αιτηθεί θέσεις προσωρινής στάθµευσης για την φορτοεκφόρτωση των εµπορευµάτων τους, έχουν παραπεµφθεί στις καλένδες… Γιατί; Επειδή κανένας από την δηµοτική αρχή των επιτυχηµένων, δεν έχει περάσει ένα πρωί να κάτσει να πιει καφέ και να δει την κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί. Και το διευκρινίζουµε: δεν είναι θέµα της δηµοτικής αστυνοµίας ή της τροχαίας, είναι θέµα σωστής διαχείρισης χώρων. Και αν το θέλουµε κι έτσι: δεν είναι άλλοθι µια κυκλοφοριακή µελέτη, η οποία δεν λύνει προβλήµατα.

Ο Γιώργος Στύλιος, ξεκίνησε την πολιτική -προεκλογική οµιλία του στους ετεροδηµότες, η Όλγα Γεροβασίλη δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι, ο Χρήστος Γκόκας τρέχει στα νοσοκοµεία και στα χωριά, ο Ντίνος Παπαδηµητρίου τρέχει στα υπουργεία, ο Βασίλης Τσίρκας κάνει επαφές… µύρισαν εκλογές. Άντε να τις προκηρύξει και ο πρωθυπουργός να δούµε τι θα κάνουµε.

Στην Άρτα όµως το ενδιαφέρον είναι στην Αυτοδιοίκηση… Σε όλους τους Δήµους, ο πυρετός ανεβαίνει και ψάχνουµε να δούµε τα πιόνια στο σκάκι.

Ο Οδυσσέας Δράκος, έγινε πάλι θέµα των συζητήσεων, καθώς οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τον ήθελαν να ανακοινώνει υποψηφιότητα, έχοντας δίπλα του τον Στασινό και τον Παπαλέξη: ε, αυτό δεν είναι πληροφορία, αυτό θα είναι επιστηµονική φαντασία. Επικοινωνήσαµε τηλεφωνικά µε τον κ. Δράκο, ο οποίος µας ανακοίνωσε ότι ουδεµία προεργασία έχει κάνει για ανακοίνωση υποψηφιότητας µέχρι του παρόντος.

Και να θέλει ο άνθρωπος να αγιάσει, δεν θα τον αφήσουµε: πληροφορηθήκαµε από την εφηµερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ότι στο γκάλοπ, που έχει παραγγείλει σε µεγάλη δηµοσκοπική εταιρία, εκτός από το ερώτηµα σχετικά µε το ΞΕΝΙΑ, θα συµπεριλαµβάνει και κάποια πρόσωπα που ακούγονται για τον Δήµο Αρταίων… Εκτός του Δηµάρχου κ. Τσιρογιάννη, περιλαµβάνει τον Οδυσσέα Δράκο, τον Γιάννη Παπαλέξη µαζί όµως µε τη Τζένη Ταπραντζή (πως το σκέφτηκαν έτσι ) κλπ.

Σας το λέω αφενός να έχετε το νου σας, όταν χτυπήσει το τηλέφωνο και αφετέρου να περιµένουµε το αποτέλεσµα, να σχηµατίσουµε και εικόνα, τι άποψη έχουν οι γύρω µας…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα