21.5 C
Arta
16 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ: Η Γέφυρα του Κομποτίου θα αποκατασταθεί άμεσα

Διαβάστε επίσης

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Μνήμες 2015 δημιούργησε η σημερινή έντονη βροχόπτωση με την ΔΕΗ να ανοίγει το φράγμα στα 500 κυβικά το δευτερόλεπτο, καθώς τις πρωινές ώρες στο φράγμα Πουρναρίου είχε εισροές μεγέθους 1600 κυβικά το δευτερόλεπτο. Να σημειώσουμε ότι το 2015, στις πλημμύρες του ποταμού Αράχθου, ο υπερχειλιστής του φράγματος είχε ανοίξει στα 800 κυβ. το δευτερόλεπτο.

Την ίδια στιγμή, κατέρρευσε και η γέφυρα Κομποτίου, καθώς υποχώρησε το ίδιο βάθρο, το οποίο είχε αποκατασταθεί μετά την κατάρρευση της Γέφυρας το 2015.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, επισκέφθηκε με τεχνικό κλιμάκιο άμεσα τον χώρο. Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες γνωρίζουν το πρόβλημα με την συγκεκριμένη γέφυρα, καθώς βρίσκεται σε σημείο όπου η κοίτη μετά από στροφή κατευθύνει όλο το φορτίο του νερού στο ίδιο βάθρο, το οποίο μην μπορώντας να αντέχει την πίεση κατέρρευσε. Μετά το έτος 2015 είχαν γίνει εργασίες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κοίτη και να υπάρξει ομοιόμορφη κατανομή των υδάτων, παρόλα αυτά επαναλήφθηκε η καταστροφή του 2015.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το σημείο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, και σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, θα αναζητηθούν λύσεις για την αποκατάσταση της Γέφυρας. Σε περίπτωση που προκριθεί απαραίτητο, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θα αιτηθεί την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Πάντως, όπως εκτιμά ο κ. Ψαθάς, η γέφυρα αποκατασταθεί περίπου σε διάστημα τριών μηνών.


Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα