22.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Παρών από την πρώτη στιγμή στα σημεία των πλημμυρών ο Βασίλης Ψαθάς

Διαβάστε επίσης

Κάθε φορά που η ΕΜΥ προβλέπει ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της Περιφέρειας και ιδίως ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς χάνει κυριολεκτικά τον ύπνο του. Έτσι σήμερα η ημέρα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς οι πληροφορίες που πήρε από την ΔΕΗ θύμιζαν τις ημέρες της πλημμύρας του 2015, με 1600 κυβικά το δευτερόλεπτο εισροές στον Ταμιευτήρα. Η κοιλάδα απορροής του Αράχθου από τα Τζουμέρκα μέχρι το φράγμα αντιμετώπισε συνεχή και έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τα δημιουργηθούν προβλήματα στις γνωστές περιοχές, όπως π.χ. στη Γέφυρα της Πλάκας, αλλά και στον Λούρο, το ρέμα Μπούση και τους άλλους μικρότερους ποταμούς και τα ρέματα της περιοχής.

Ο Βασίλης Ψαθάς από τις πρώτες πρωινές ώρες επισκέφθηκε όλη την περιοχή του Νομού που αντιμετώπιζε προβλήματα ή κίνδυνο καταστροφών και ιδίως στην περιοχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Εκτός των άλλων όμως επισκέφθηκε και πεδινές περιοχές της Άρτας, όπως η Ράχη και η Βίγλα, όπου και επιθεώρησε το αντλιοστάσιο.

Στην συνέχεια επιθεώρησε το ρέμα Μπούση, τη γέφυρα Κόπραινας, σημεία με καταστροφές που του υπέδειξαν τοπικοί παράγοντες και πολίτες, αλλά και την Γέφυρα του Κομποτίου, η οποία κατέρρευσε.

Το σίγουρο είναι ότι παρά το γεγονός ότι έπαυσε προσωρινώς η κακοκαιρία και η υψηλή βροχόπτωση, η αυριανή ημέρα θα είναι εκείνη που πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν και ιδίως για τις υποδομές σε δρόμους και προσβάσεις. Το πρωί θα επισκεφθεί την Άρτα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθεί η υπηρεσιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.
Σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια δύσκολη εβδομάδα, που πέραν των άλλων, θα προβληματίσει καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα, τέτοιου είδους ζητήματα, θα δημιουργούνται πιο έντονα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα