24.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Ο ΥφΑΑΤ Γ. Στύλιος στην 12η Επιτροπή Παρακολούθησης της Πορείας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020)

Διαβάστε επίσης

Στη Ρόδο βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος. Ο Υφυπουργός ήταν το κεντρικό πρόσωπο και ομιλητής στις εργασίες της 12ης Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 που έλαβαν χώρα στο νησί. 

Το ΠΑΑ, με τους σημαντικούς πόρους που διαθέτει, αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει η Ελλάδα και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών μας απέναντι στις συνέπειες των εξωγενών κρίσεων, καθώς και για την υλοποίηση δράσεων που στόχο έχουν την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα.

Στις εργασίες της Επιτροπής έγινε αναφορά στη θετική πορεία υλοποίησης του Προγράμματος της περιόδου. Ενώ οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις προτάσεις τροποποίησης του και την στρατηγική για την πληροφόρηση και επικοινωνία του ΠΑΑ που ακολουθείται. Παράλληλα, ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από στελέχη της ΕΥΔ ΠΑΑ για το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητάς.Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Στύλιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ, σημειώνοντας πως: «προγράμματα σαν το ΠΑΑ με τους πόρους τους έχουν έναν διττό χαρακτήρα. Μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του τώρα, να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας και το εισόδημά τους, αλλά και να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε το μέλλον του πρωτογενή μας τομέα. Να κτίσουμε τον βιώσιμο, πράσινο, ανθεκτικό, ψηφιακό, ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα που η κοινωνία και οι παραγωγοί μας έχουν ανάγκη».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα