17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Θεματική Παιδείας του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας: «Μασκαράτα Αρίστων»

Διαβάστε επίσης

Χθες το πρωί, στις 19/12/2022, οι μαθητές και οι καθηγητές στο ΕΠΑΛ Άρτας έγιναν μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια τους. Στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας, ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ και ο Δήμαρχος Αρταίων, «εγκαινίασαν» το ΕΝΕΕΓΥΛ ( Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο) Άρτας.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ως Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουμε σταθερά οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών υποδομών της περιφερειακής ενότητας Άρτας. Επίσης, θεωρούμε ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ ήταν απαραίτητο και χαιρετίζουμε την ίδρυσή του στην Άρτα.

Δεν μπορούμε, όμως, να εθελοτυφλούμε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αγνοώντας την πραγματικότητα. Η ίδρυση του ΕΝΕΕΓΥΛ έγινε καθυστερημένα, στα τέλη Αυγούστου, πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό. Στελεχώθηκε όπως -όπως με προσωπικό και το χειρότερο: προκειμένου να στεγασθεί στα γρήγορα κάπου χρησιμοποιήθηκαν τρεις μικρές αίθουσες στα ΕΠΑΛ Άρτας.

Έτσι, φθάσαμε στο σημείο να «βαφτίζεται» από τους ιθύνοντες ως νέο σχολείο για να μπορούν να δικαιολογήσουν τα «εγκαίνια» και να αυτοπροβληθούν. Παρέλειψαν, βέβαια, στους λόγους τους κατά τη διάρκεια των «εγκαινίων» και των συγχαρητηρίων που, αφειδώς, έδιναν ο ένας στον άλλον, να πληροφορήσουν την Αρτινή κοινωνία αν είναι ο κατάλληλος χώρος για να συστεγάζονται μαθητές Ειδικής Αγωγής και μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου. Ψιλά γράμματα… Σημασία γι’ αυτούς έχει η εικόνα και η οπερέτα που σχεδίασαν. Σημασία έχει η «προβολή» τριών μικρών αιθουσών ως «νέο σχολείο».

Ως Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε ότι η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών των σχολείων της Άρτας θα είναι πρώτιστο μέλημά μας, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, το χρειάζεται και η εκπαιδευτική κοινότητα. Μόνο μέσω της αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών μπορούμε να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης στους μαθητές και το κατάλληλο περιβάλλον και τα  εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να ασκήσουν το έργο τους. Ο τόπος έχει ανάγκη και σε μερικούς μήνες θα έχει τη προοδευτική διακυβέρνηση του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία, που θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα με καίριες και στοχευμένες παρεμβάσεις και υπαρκτά έργα. Άλλωστε, η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου ήταν και παραμένει για μας ύψιστη προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα