18.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ  2023 – ΓΕΦΥΡΑ ΤΖΑΡΗ              

Διαβάστε επίσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε  και εφέτος η τελετή   του “Αγιασμού των Υδάτων ” στον Άραχθο ποταμό, στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα. 

 Η προσέλευση του ήταν πολύ  μεγάλη, μιας και ο καλοκαιρινός καιρός την ευνόησε !      

Διοργανώθηκε  από τον Σύλλογο  Κεντρικών Τζουμέρκων “ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” σε συνεργασία με τους Συλλόγους:  Κεντρικιωτών , Kρυονερίου,  Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών,  την Αδελφότητα  και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκούπας .  

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τουμέρκων. 

Μετά την κατάδυση του  Σταυρού, στα πεντακάθαρα νερά του Αράχθου,  ο πρόεδρος του  Συλλόγου  Κεντρικών Τζουμέρκων  ,  παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά είπε: 
“Καλώς ανταμωθήκαμε  και φέτος εδώ στην γέφυρα Τζαρή, στον αγιασμό τον υδάτων. Στον αγιασμό του Αράχθου για να τον προστατεύει ο θεός από αυτούς που θέλουν να τον καταστρέψουν κάνοντας και άλλα φράγματα. 

Μπορεί μεν η εταιρεία  που ήθελε να κάνει το φράγμα να έχει πτωχεύσει, αλλά υπάρχουν  και άλλοι κερδοσκόποι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο. 

Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ και θα Φυλάμε Θερμοπύλες” ! 

Η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και  εκτός από τον θρησκευτικό χαρακτήρα,  με τον αγιασμό των υδάτων, έχει  και  κοινωνικό,  αφού πολλοί από εμάς βρισκόμαστε  μόνο την ημέρα αυτή και ανταλλάσουμε τις ευχές για το νέο έτος πίνοντας το τσιπουράκι !! 

Τελειώνοντας ο κ. Κοντός είπε: ” Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Κεντριών Τζουμέρκων που πάντα  θέτει την εκδήλωση αυτή υπό την αιγίδα του. “

Τον Σύλλογο  Απανταχού Ραμιωτών  που μας  βοήθησε πάρα πολύ ! 

Τα παιδιά της εταιρείας του rafting  “ALPINΕ  ZONE”  που ανέσυραν   τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Αράχθου! 

Την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη ρύθμιση της κυκλοφορίας  !  

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος   του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  κ. Χρήστος Χασιάκος στο χαιρετισμό του  είπε πως η εκδήλωση αυτή έχει και οικολογικό χαρακτήρα , διότι διαμηνύει προς όλους πως είμαστε αποφασισμένοι   να διαφυλάττουμε  το πανέμορφο περιβάλλον της περιοχής μας !  

Αντίθετοι με την κατασκευή των φραγμάτων τάχθηκαν η π. Υπουργός  κ. Όλγα Γεροβασίλη και ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας !

Για  την ανάγκη  προστασίας του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος αναφέρθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Ντίνος Παπαδημητρίου , κ. Χρήστος Μέγας και ο Γρηγόρης Βλάρας ! 

Τα πεντακάθαρα νερά του Αράχθου θα πρέπει πάντα να προστατεύονται,   είπε λίγο αργότερα ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Στύλιος. 

Τα παιδιά της εταιρείας του rafting  “ALPINΕ  ZONE”  που ανέσυραν   τον σταυρό από τα  πεντακάθαρα   νερά του Αράχθου! 

Ο ιερέας πατήρ Αθανάσιος Αθανασίου της ενορίας Ροδαυγής φόρεσε  σταυρουδάκια στο πλήρωμα της βάρκας  του Rafting που ανέσυραν τον Σταυρό!

Στους  όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες .
Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο Ηπειρώτικο γλέντι στην ταβέρνα του Στέφανου Σφήκα στο Κρυονέρι !

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα