16.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Κώστας Μπάρκας: Οι τραγικά ανεπαρκείς χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε πρωτοφανή έλλειψη βασικών φαρμάκων    

Διαβάστε επίσης

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για την έξαρση των ιώσεων και με επίμονη την παρουσία του κορωνοϊού βασικά φάρμακα, ακόμα και αντιπυρετικά δεν υπάρχουν στα φαρμακεία του Νομού μας και της χώρας γενικότερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ανοχή στο φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών μέσω των φαρμακαποθηκών, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ουσιαστικό έλεγχο στην αγορά φαρμάκου.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 ο ΕΟΦ αποφάσισε την πλήρη άρση της προσωρινής απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών που ήταν μέχρι τότε σε ισχύ. Τη σχετική Ερώτηση, για τους λόγους που ήρθη η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία,  η ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας δεν την απάντησε ποτέ.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι όπως προκύπτει, το ΙΦΕΤ (η κρατική φαρμακαποθήκη που ο ρόλος της είναι η εισαγωγή φαρμάκων για να καλυφθεί η χώρα), κάνει παρανόμως εξαγωγές φαρμάκων! Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μαζί με την Αναπληρώτρια Τομεάρχη, Δώρα Αυγέρη, κατέθεσαν Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Υγείας είναι τραγικά ανεπαρκή. Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα