16.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

O Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ στην ΔΩΔΩΝΗ: Πολλές οι προκλήσεις της αγροδιατροφής

Διαβάστε επίσης

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗΣ στα Γιάννενα, ο ΥφΑΑ&Τ και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ στα Γιάννενα και συναντήθηκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλακτοβιομηχανίας Μιχ. Παναγιωτάκη.

Συζητήσαμε για τις προκλήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής και ενημερώθηκα για τα ζητήματα από την σκοπιά των ίδιων των επιχειρήσεων.

Επισήμανα ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία επιχείρηση εμβληματική για την Ήπειρο, σημαντική για την τοπική οικονομία και με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Σημείωσα πως η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες καθώς και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της αγροδιατροφής. Για αυτό το λόγο στηρίζει με συνέπεια και συνέχεια το κλάδο με:

▪️ μόνιμα μέτρα, όπως η μείωση της φορολογίας

▪️έκτακτα, στοχευμένα, μέτρα, όπως οι ενισχύσεις για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων και η επαναφορά του αγροτικού πετρελαίου

Ειδικά για το μέτρο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων ύψους 89 εκατ. ευρώ, σημείωσα πως οι παραγωγοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την στήριξη που τους αναλογεί.

Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα