20.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Παραδόθηκε το έργο της γεωθερμίας του 1ου Δημοτικού Άρτας

Διαβάστε επίσης

Μια ευχάριστη έκπληξη αντιμετώπισαν γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, όταν επιστρέφοντας από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, διαπίστωσαν ότι το εργοτάξιο που είχε εγκατασταθεί για τις εργασίες γεωθερμίας, στον αύλειο χώρο του σχολείου, είχε απομακρυνθεί, μετά από ένα χρόνο περίπου εργασιών (συμπεριλαμβανομένων και της Αρχαιολογίας).
Οι γονείς, οι οποίοι ανησυχούσαν τόσο για την ασφάλεια των παιδιών τους, όσο και για τις συνθήκες του μαθήματος (υπό την σκιά της γεώτρησης) αν μη τι άλλο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη.
Το ίδιο βέβαια και η Δημοτική Αρχή, καθώς παραδίδεται ένα σημαντικό έργο, το πρώτο που υπάγεται στα πράσινα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης, και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σχολίασε το γεγονός με ανάρτηση στο FB, σημειώνοντας τα εξής:

Οι εργασίες γεωθερμίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο είχαν αναστατώσει μεγάλο μέρος της εκεί σχολικής κοινότητας. Και είναι φυσικό, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπόψιν πολλές παράμετροι και να ξεπεραστούν δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία υλοποίησης του έργου, τεχνικές και αρχαιολογικές. Σήμερα, το έργο στο τεχνικό του σκέλος έχει ολοκληρωθεί. Και η Άρτα συγκαταλέγεται στις πόλεις εκείνες που αποκτούν πράσινα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης σε σχολείο.

Από σήμερα το εργοτάξιο έχει απομακρυνθεί, οι δοκιμές έχουν γίνει, η ασφαλτόστρωση έχει γίνει, το προαύλιο έχει αποδωθεί πίσω στους μαθητές ασφαλές.

Το επόμενο διάστημα, σειρά έχει η τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα στο γήπεδο του μπάσκετ, της αύλης του σχολείου.

Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή και ζήτω συγνώμη για την αναστάτωση. Ήταν ομως για καλό. Για την καλύτερη θέρμανση μαθητών και δασκάλων. Ελπίζω το καινοτόμο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης με την χρήση της γεωθερμίας που υλοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, από τον Δήμο Αρταίων και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να αποτελέσει καλή πρακτική και σε αλλά σχολικά συγκροτήματα της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα