17.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας & του εκφοβισμού

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με τους Δ/ντες & τις Δ/ντριες των Γυμνασίων  υλοποίησε διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς   με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας & του εκφοβισμού» τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022, συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Μετά από σχετικά αιτήματα και ευαισθητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών στην δράση, συμμετείχαν 22 εκπαιδευτικοί από  τα Γυμνάσια: 3ο ,4ο,  5ο, Κομποτίου & Κωστακιών. 

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν:

1.Να εξεταστούν ορισμένα θεμελιακά εννοιολογικά και θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στο φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

2.Να αναλυθούν οι αιτιολογικοί παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση του φαινομένου

3. Να κατανοήσουν οι εκπαιδευτικοί -μέσα από την ανάλυση περιστατικών- τις κοινωνικοψυχολογικές επιπτώσεις  του εκφοβισμού στο παιδιά 

4. Η ανάδειξη καλών πρακτικών για την πρόληψη & αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δράσης, η οποία θα συνεχιστεί με την υλοποίηση προγραμμάτων από τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές τους με την στήριξη του Κέντρου πρόληψης.

Τέλος θα πραγματοποιηθούν και με τους γονείς των μαθητών ομάδες γονέων. Ευχαριστούμε τους Δ/ντες/ντριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν ο κ. Οικονομίδης Θεόδωρος, Παιδοψυχίατρος & Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης και η κα Κομηλάγιου Θεοδοσία, Κοινωνιολόγος.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα