14.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Αναφορά Χρήστου Γκόκα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς στο Μέτρο 22.

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς στο Μέτρο 22.

Ειδικότερα υπογραμμίζει ότι το Μέτρο 22 απευθύνεται σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, οι οποίοι πλήττονται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα κατά την υποβολή των αιτήσεων,  με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δικαιούχοι. 

Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός τους εστιάζεται σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν επειδή, είτε υπήρχαν διαφορές μεταξύ των στοιχείων παραγωγής του 2021, είτε ελλείψεις στα στοιχεία παραγωγής.

Με την αναφορά του, ο κ. Γκόκας καλεί τον κύριο Υπουργό να λάβει υπόψη του το σοβαρό αυτό ζήτημα για να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος από το Μέτρο 22 και να απορροφηθούν οι σχετικές πιστώσεις από γεωργούς, πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους, που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς το κόστος παραγωγής έχει υπερδιπλασιαστεί και δεν είναι πλέον βιώσιμες οι δραστηριότητές τους.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

Θέμα: “Αποκλεισμός δικαιούχων από το ΜΕΤΡΟ 22 ” Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.””

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 9/12-01-2023 επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων “Ένωση αγροτών”, η οποία σας έχει ήδη αποσταλεί, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς στο Μέτρο 22.

Με το Μέτρο 22 προβλέπεται μια προσωρινή στήριξη για τους γεωργούς, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, οι οποίοι με πολλές θυσίες προσπαθούν να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους, καθώς τα έξοδα έχουν υπερδιπλασιαστεί. Όμως κατά την υποβολή των αιτήσεων για το εν λόγω Μέτρο παρουσιάστηκαν περιπτώσεις παραγωγών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, διαφορές μεταξύ των στοιχείων παραγωγής του 2021, αλλά και ελλείψεις στα στοιχεία παραγωγής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών δικαιούχων.

Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ, να λάβετε υπόψη το σοβαρό αυτό ζήτημα, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος από το Μέτρο 22 και να απορροφηθούν οι σχετικές πιστώσεις από γεωργούς, πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα