11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Αναφορά Χρήστου Γκόκα με αφορμή σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας για το Leader

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ, η οποία είναι αναγκαία, για το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ», με αφορμή σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι για την Π.Ε. Άρτας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια, που περιλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις» για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, είναι ιδιαίτερα περιορισμένα, σε σχέση με αυτά των όμορων Π.Ε..

Παράλληλα τονίζει ότι βάσει μελετών, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερο πρόβλημα στον τομέα εστίασης, ακόμα και σε περιοχές που εμφανίζουν τάσεις ανάπτυξης, όπως ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων.

Επίσης υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις εστίασης τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί σημαντικά γι’ αυτό χρειάζονται ενίσχυση για να διατηρηθούν, όσες κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά και για να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τους κ. Υπουργούς να προβούν στην προσθήκη των ΚΑΔ του τομέα εστίασης, ως επιλέξιμους στην επικείμενη πρόσκληση της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, του ανωτέρω Τοπικού Προγράμματος, με σκοπό την ουσιαστική αρωγή των επιχειρήσεων, που λειτουργούν, αλλά και τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και νέες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς τους Υπουργούς

  1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά
  2.  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη

 Θέμα: «Προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ».»

     Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 12/04-01-2023 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, σχετικά με την ανάγκη προσθήκης στους επιλέξιμους ΚΑΔ κατά την επικείμενη Πρόσκληση από την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις» του εν λόγω Προγράμματος, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, είναι αρκετά περιορισμένα για την Π.Ε. Άρτας, σε σχέση με άλλες όμορες Π.Ε..

Επίσης επισημαίνουν ότι από μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες καταγράφεται τάση ανάπτυξης, όπως ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων. Μια από τις σημαντικότερες ελλείψεις αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είχαν πληγεί σημαντικά, γι’ αυτό χρειάζεται ενίσχυση ο τομέας αυτός για να διατηρηθούν όσες κατάφεραν να επιβιώσουν, αλλά και για να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις.

Παρακαλείσθε, κύριοι Υπουργοί, να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, και να προβείτε στην προσθήκη των ΚΑΔ του τομέα εστίασης, ως επιλέξιμους στην επικείμενη πρόσκληση της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, του ανωτέρω Τοπικού Προγράμματος, ώστε να δοθεί ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες, αλλά και να ενισχυθούν οι υπάρχοντες, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.                                                                                                                                                         

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα