11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

ΜέΡΑ25 Άρτας:Να σταματήσει η φάμπρικα αγωγών, μηνύσεων και διώξεων

Διαβάστε επίσης

Υπηρεσίες Δόμησης, Πρασίνου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Καθαρισμού. Όλες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες φροντίζουν την καθημερινότητα και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κινούμαστε. Όπως και οι υπηρεσίες Υγείας, όπως οι αρχαιολογικές υπηρεσίες κλπ.

Για όλες αυτές τις υπηρεσίες, το σχέδιο που εκτυλίσσεται εδώ και 12-13 χρόνια είναι το outsourcing, το πέρασμα σε ιδιώτες. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

  • εργολαβική/ανασφάλιστη εργασία για τους εργαζόμενους/ες
  • μετατροπή των δικαιωμάτων σε προνόμια για τους πολίτες

Ο αγώνας των εργαζομένων μηχανικών και τεχνικών του δημοσίου, καθώς και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μας αφορά όλες και όλους. Ειδικά τώρα που οι Υπουργοί της Μητσοτάκης Α.Ε. τους επιτίθενται δικαστικά μέσα από slapp, ουσιαστικά κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το ελληνικό δημόσιο.

Αυτή η φάμπρικα των αγωγών, που στήνεται συνεχώς απέναντι σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, δείχνει την κατάντια της δημοκρατίας. Μιλάμε για μια κατάσταση που δε χτίστηκε σε μια μέρα ούτε σε τρία χρόνια. Χτίζεται εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια, από όταν μπήκαμε στα «σωτήρια» μνημόνια και είναι μοιραίο να χειροτερεύει όσο δεν ερχόμαστε σε ρήξη μαζί της.

ΜέΡΑ25 Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα