22.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Αντίθεση του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α ΒΔ Ελλάδας στη μετατροπή των μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. ΒΔ Ελλάδας αντιτίθεται στην νομική αλλαγή των πέντε μεγάλων δημόσιων Μουσείων της χώρας (Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου) και στην αποκοπή τους από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον κύριο κορμό του ΥΠ.ΠΟ.Α. Θεωρούμε ότι διακυβεύεται ξεκάθαρα η βιωσιμότητα και αποδυναμώνεται  η εξέλιξη όλων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων ως δημόσιων αγαθών.

            Ο Σύλλογος στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα μουσεία αυτά και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν ώστε να μην ψηφιστεί το εν λόγω σχέδιο νόμου.

                                                                                                                                                      Το ΔΣ του συλλόγου

⃰ Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α ΒΔ Ελλάδας εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα