18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Τα ζώα συντροφίας του μαντριού…

Διαβάστε επίσης

  • Ποτέ η πρωτοχρονιάτικη πίτα δεν επετέλεσε περισσότερο τον σκοπό της απ’ότι αυτήν την περίοδο. Και αυτό επειδή, είναι η ιδανική περίπτωση, προκειμένου κάποιος να προμοτάρει την εκλογική του υποψηφιότητα και μάλιστα την πιο καίρια στιγμή.
  • Να σημειώσουμε ότι οι επισκέψεις στις κάθε είδους κοπές πίτας, δεν είναι μόνο ευκαιρία να χαιρετιστείς, αλλά και να «ζυγιστείς», να δεις κατά πόσο έχεις πέραση και εκτός του κύκλου σου… Αν υπήρχε μέτρο για την διαχυτικότητα, το χαμόγελο, την χειραψία, οι πίττες είναι η καλύτερη περίοδο για να την βάλεις μπροστά.
  • Αυτά συζητούσαμε με κάποιους εκ των υποψηφίων, που είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές, μετά από τόσες επισκέψεις που έκαναν σε συλλόγους, σωματεία, πολιτικούς και κόμματα, για την κοπή της πίττας, αμέσως μετά θα χρειαστούν διαιτολόγο.
  • Και εμείς οι υπόλοιποι, που δεν πολυσυμμετέχουμε (επειδή δεν μας καλούν κυρίως και ορθώς πράττουν), έχουμε την βάσανο να πρέπει να τα παρακολουθούμε και μέσω των κοινωνικών δικτύων και να βλέπουμε και τα σχόλια που κάνουν λόγο για έλεος και πως πρέπει να σταματήσουν οι πίττες.
  • Πάντως είναι θέμα της επικαιρότητας, η εκδήλωση που έκανε ο Γιώργος Στύλιος στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ, που πραγματικά ήταν μια πολιτική έκπληξη: και αυτό γιατί τόσο κόσμο δεν είχε το γνωστό καφέ, σε πολιτική εκδήλωση, ούτε τις εποχές της μεγαλοδυναμίας των πολιτικών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
  • Τελευταία φορά, που θυμόμαστε μια αντίστοιχη εκδήλωση, ήταν επί Γιώργου Παπαγεωργίου, το μακρινό 2007… αν δεν κάνουμε λάθος. Αλλά η εκδήλωση του Γ. Στύλιου, ήταν περισσότερο οργανωμένη και ο κόσμος σχεδόν διπλάσιος και μάλιστα… απ’όλους τους πολιτικούς χώρους!
  • Έδωσε και ο Γιώργος Στύλιος, μια πιο οικογενειακή, φιλική και πολιτιστική βραδιά. Λίγο που τον χαιρετισμό τον έκανε η σύζυγός του Κωνσταντίνα Νικολάου, λίγο που υπήρξε και ομάδα φοιτητών των Μουσικών Σπουδών, που έπαιξε τα κάλαντα, λίγο που και ο Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε περισσότερο σαν φίλος, παρά σαν κομματικός παράγοντας, έδωσε μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση…
  • Και πέραν από τους επίσημους επισκέπτες, θα επισημάνουμε εκ νέου ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε προερχόταν απ’όλους τους πολιτικούς χώρους, όποιο μήνυμα κι αν αυτό θα περάσει τελικά.
  • Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε πρώτο τα εκλογικά του χαρτιά και το ψηφοδέλτιό του και στην Άρτα, ανακοινώθηκε, χωρίς καμία έκπληξη… Ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους να κάνουν όμως την δική τους εκλογική έκπληξη και να μας αιφνιδιάσουν ευχάριστα… Άλλωστε παρά το γεγονός ότι χάθηκε η τρίτη έδρα, δεν το βάζουν κάτω και ευελπιστούν σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, για το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά.
  • Αν και έχουν τις γκρίνιες τους και τα κεντρικά στελέχη φυλλορροούν προς άλλες πολιτείες, τα τοπικά στελέχη είναι εκείνα που πανελληνίως θα σηκώσουν το βάρος της υποστήριξης της αξιοπρέπειας του ΠΑΣΟΚ… Έτσι κι εδώ!!!
  • Τώρα αναφορικά με τη ΝΔ, αφήνεται να εννοηθεί ότι ίσως οι άρρενες υποψήφιοι να είναι τρεις και να υπάρξει μεταφορά της ποσόστωσης σε άλλο νομό: Είναι μια ευχή και μόνον. Η ΝΔ δεν θα παίξει τα ζάρια της, με κινδύνους ποσοστώσεων. Καλώς ή κακώς σύντομα θα βγει λευκός καπνός, που θα ανακοινώνει το αποτέλεσμα των υποψηφιοτήτων, εμείς όμως προβλέπουμε δυο γυναίκες στο ψηφοδέλτιο.
  • Από την άλλη στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φαίνεται ότι έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο, με την Ειρήνη Παπαγιάννη, να είναι η τελευταία στο καρέ των υποψηφιοτήτων. Θέλει να βοηθήσει προσωπικά στην εκλογική διαδικασία, απ’ότι μαθαίνουμε και αν τελικά δεν υπάρξει κάποιο ξαφνικό κώλυμα, θα είναι υποψήφια και μάλιστα με μεγάλες αξιώσεις.
  • Μας επισημαίνουν ότι πολλά από τα πρόσωπα που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις εκλογές, εμπλέκονται σε οικονομικές συναλλαγές με τους Δήμους… Αυτό πράγματι αποτελεί πρόβλημα, καθώς οι επιχειρηματίες που έχουν συγκεκριμένο κύκλο εργασιών (πάνω των 10.000 ευρώ), ακόμη και αν είναι μέλη εταιριών, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι (δημοτικοί ή τοπικοί) σε κάποιον Δήμο…
  • Βέβαια, κάποιοι βάζουν τις γυναίκες τους (ή …τους άντρες τους) ως υποψήφιες, προκειμένου να μην υπάρχει κώλυμμα, αλλά καλό είναι να προσέχουν και οι συνδυασμοί, καθώς πλέον οι εποχές είναι δύσκολες και θα ψάχνονται όλοι για το έγκυρο ή το άκυρο των υποψηφίων.
  • Πολλοί εκ των διαφωνούντων πολιτικών, είχαν συνηθίσει στην ζεστή φωλιά του μαντριού, να δέχονται τα γλυψίματα και τα κουνήματα της ουράς των ζώων συντροφίας του Ποιμένα τους… Τώρα που έφυγαν, απορούν για τα γαβγίσματα και τα …δαγκώματα. Ας μην απορούν:πάντοτε έτσι έκαναν με τους απέναντι… Απλώς τώρα είναι οι ίδιοι στην άλλη πλευρά!!!
  • Απλώς ας κάνουν και την αυτοκριτική τους, γιατί όταν τα ζώα συντροφίας επιτίθεντο σε τρίτους, αυτοί παιάνιζαν τις αρετές του μαντριού… Ας μην περιμένουν λοιπόν τώρα συγκατάβαση, γιατί αυτοί το μεγάλωσαν το θεριό, λέγοντας πόσο καλά είναι τα ζώα συντροφίας αυτά… Γιατί όταν όλοι τα είχαμε τοποθετήσει στο περιθώριο, αγνοώντας τα, τότε οι ίδιοι τα κράτησαν να τα συντηρούν.
  • Θα το ξεπεράσουν, όπως και όλοι μας το ξεπεράσαμε!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα