14.6 C
Arta
4 Μαΐου 2024

De minimis… μικροπολιτικές

Διαβάστε επίσης

Εντάξει, εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ποσό περίπου 180 χιλ. ευρώ από τις ενισχύσεις de minimis για τους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας και όλοι έσπευσαν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλημεντίνη στην Άρτα. Ήδη έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις και από τον Χρήστο Γκόκα, αλλά και από βουλευτές της αριστεράς για το πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι πολλοί σπεύδουν να στοχοποιήσουν τον υφ. ΑΑΤ και βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο επειδή και οι μανταρινοπαραγωγοί της Θεσπρωτίας πήραν χρήματα, ξεχνώντας όμως ότι και οι κλημεντινοπαραγωγοί της Άρτας είχαν πάρει το προηγούμενο έτος από την ενίσχυση de minimis.
Την στιγμή που η Άρτα, θεωρείται ως προκλητικά ευνοημένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ας μην είμαστε υποκριτές στο γεγονός ότι και άλλες αγροτικές περιοχές της Ηπείρου και της Ελλάδας έχουν αντίστοιχα προβλήματα με τα δικά μας.
Και δεν λέμε… Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα οι εσπεριδοπαραγωγοί της Άρτας ας υπάρξει ενόχληση στον κυβερνητικό βουλευτή της Άρτας, που τυχαίνει και Υφ ΑΑΤ, για την αντιμετώπιση τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον κατηγορούμε επειδή ένας γειτονικός νομός έλαβε ενισχύσεις de minimis, όπως είχε λάβει και ο νομός της Άρτας πριν λίγους μήνες.
Ας μην καταφεύγουμε σε de minimis…μικροπολιτικές, οι οποίες κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν και οι εσπεριδοπαραγωγοί που πλήττονται, κινδυνεύουν να χάσουν και το δίκιο τους…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα