15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Καλοβλέπει τη Τζένη το ΠΑΣΟΚ;

Διαβάστε επίσης

Προεκλογικές … συμπτώσεις

Με την παρέα του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ είχε πάει στο Πέτα, στην ταβέρνα της πλατείας, προκειμένου να γευματίσουν και να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Τετάρτης και μόλις μπήκαν μέσα, συνέπεσαν με πολιτική συγκέντρωση του υποψηφίου (όπως δείχνουν τα πράγματα) βουλευτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος εκείνη την στιγμή έκανε ανοικτή «προεκλογική»/ πολιτική συζήτηση με τους κατοίκους του Πέτα.
Κινούνται και τα δυο πολιτικά πρόσωπα, έντονα στο νομό μας, ο μεν ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με παρεμβάσεις και επισκέψεις σε όλα τα χωριά, άλλοτε προγραμματισμένα, άλλοτε όχι, εν όψει βέβαια των εθνικών εκλογών, ο δε ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, αν και δεν έχει ακόμη μπροστά του την μάχη του Οκτωβρίου, επισκέπτεται το νομό τόσο για την καταγραφή προβλημάτων, αλλά και για εκτίμηση προσώπων, που θα κληθούν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» για την Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας.


Θέμα αμηχανίας…

Για να συμπληρώσουμε και το παραπάνω σχόλιο και μείνει με την αγωνία ο αναγνώστης, τι έγινε, να πούμε ότι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ έμεινε στην ταβέρνα, με την παρέα του και παρακολούθησε το υπόλοιπο της ομιλίας του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και στην συνέχεια έκατσε στο τραπέζι της παρέας που συνόδευε το νεαρό πολιτικό.
Βέβαια, δεν είναι καθόλου περίεργο, τις ημέρες αυτές να βλέπει κανείς να υπάρχουν τέτοιου είδους συναντήσεις. Περίεργες γίνονται και δημιουργούν θέμα αμηχανίας όταν είναι υποψήφιοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο και για την ίδια θέση… Αλλά, σίγουρα θα το δούμε κι αυτό!

Βρήκαν αντίδοτο στην …ομοιότητα;

Είδαμε τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, ο οποίος να το παραδεχτούμε ότι σε επίπεδο οργάνωσης τα πηγαίνει πολύ καλά, να κάνει την πρώτη του ανάρτηση όπου με χειραψία ανακοινώνει τον μηχανικό ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΑΗ ως υποψήφιο στο συνδυασμό «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» και οι συνειρμοί όλων παρέπεμψαν στον Χρήστο Τσιρογιάννη και την διάσημη πλέον «χειραψία υποψηφιότητας». Πολλά λοιπόν τα σχόλια των φίλων, οι οποίοι και επεσήμαναν ότι άμεσα πρέπει ο Χριστόφορος Σιαφάκας, να διαχωρίσει το ύφος του από αυτό του Χρήστου Τσιρογιάννη, καθώς ήδη έχουν πολλά κοινά σημεία, τα οποία τους συνδέουν.
Συμφωνούμε κι εμείς, ότι κάθε παράταξη και κάθε υποψήφιος πρέπει να έχουν σαφή διακριτικά σημεία, αλλά από την άλλη θα λέγαμε ότι οι μέθοδοι προβολής στα social media είναι συγκεκριμένοι… Με τον ίδιο τρόπο, σχεδόν, προβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι.
Κάποιοι βέβαια συνεργάτες του Χριστόφορου, οι οποίοι έχουν επισημάνει το πρόβλημα, αναφέρουν ότι έχουν βρει την λύση στην εναλλακτική παρουσίαση και προβολή, αλλά ακόμη όχι μόνο δεν την εφαρμόζουν, αλλά δεν την ανακοινώνουν…

Για να δούμε κι εμείς…

Καλοβλέπουν την Τζένη…

Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη, λέει η γνωστή παροιμία και στην Άρτα, οι καλές ημέρες, τα μεσημεριανά τσιπουράκια και τα βραδινά κρασάκια και ουϊσκάκια, κάνουν πολλούς ΠΑΣΟΚους να επανεκτιμάνε την κατάσταση και να βλέπουν πιο κοντά τους την Τζένη Ταπραντζή, από την άσκοπη αναζήτηση μιας κεντροαριστεράς φιγούρας, η οποία δεν θα είναι της ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και αυτό επειδή, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά, η οποία και να ανταποκρίνεται στις … απαιτήσεις του κινήματος.
Βέβαια, στα κρασά και τα ουϊσκια, όλα κτίζονται, μέχρι να τα γκρεμίσει η πραγματικότητα: το θέμα είναι ότι όλα τα χαρτιά είναι πλέον ανοικτά και μπορεί ο καθένας να κάνει τις επιλογές του και ελεύθερα να λέει τις απόψεις του.
Και μπορεί να καλοβλέπουν την Τζένη, δεν έχουν όμως την αίσθηση ότι μόνο αυτό αρκεί για να υπάρξει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές.

Εσωκομματικές… έριδες

Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι όπως όλα τα κόμματα και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι εσωκομματικές … έριδες (αν και βέβαια ενωμένο λέει πως στον εκλογικό πόλεμο προχωρά) και δεν βλέπουν με καλό μάτι κάποια σενάρια, που θέλουν υποψηφίους βουλευτές να μεταπηδούν στην μάχη του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Τα σενάρια βέβαια αυτά, είναι απλώς προβοκάτσια, φθηνά και εμείς τα αποκηρύσσουμε, μετά βδελυγμίας, παρόλα αυτά κάποιοι στον χώρο, επειδή καήκαν στο κουρκούτι, φυσάνε και το γιαούρτι και λένε καλύτερα η Τζένη, παρά να ανακατευτούν οι ισορροπίες μας. Αν υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι; Μέχρι στιγμής ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι εκείνος που δήλωσε το ισχυρό παρόν, όπως επίσης και ο Νίκος Νικολάου, στα κοινωνικά δίκτυα κρατάει τον παλμό, αλλά δίνει πολλαπλά και αμφίσημα μηνύματα: ή ενδιαφέρεται ο ίδιος να είναι υποψήφιος ή «ερωτοτροπεί» πολιτικά βεβαίως, με την παράταξη της Τζένης Ταπραντζή.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Στο μεταξύ…

Η Βίκη Σιαπάτη, μπορεί να μπήκε λίγο στον «πάγο» επικοινωνιακά, το διάστημα αυτό, παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι έχασε το ενδιαφέρον της, για να είναι υποψήφια δήμαρχος. Απ’ότι πληροφορούμαστε κάνει τον προσωπικό της αγώνα, προκειμένου να δημιουργήσει μια βάση ψηφοδελτίου, κάτι που βέβαια είναι περισσότερο μια προσωπική κίνηση, παρά μια επίσημη προσπάθεια από τον πολιτικό της φορέα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το έχουμε επισημάνει ότι οι εθνικές εκλογές είναι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και από την άλλη, όταν κλείσει η κάλπη (μάλλον τον Μάϊο- Ιούνιο) δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για περαιτέρω υποστήριξη, καθώς δεν γνωρίζουμε την αυτοδιοικητική δυναμική που θα έχει αναπτυχθεί τότε.

Κανένας αποκλεισμός…

Στην εφημερίδα μας, στα δυο χρόνια της έκδοσής της, μας εστάλη μια φορά δελτίο τύπου από το ΚΚΕ, το οποίο αφορούσε απάντηση σε κείμενο άλλης εφημερίδας. Ευγενικά απαντήσαμε στο mail τους ότι για λόγους δεοντολογίας, δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε απάντηση σε δημοσίευμα άλλης εφημερίδας, όπως και δεν το πράξαμε.
Όπως επισημάναμε και σε φίλο του οργανωμένου ΚΚΕ, που άνοιξε άκυρη συζήτηση για το θέμα,  αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος αποκλεισμός στο συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό κόμμα και την τοπική του οργάνωση, αλλά αντιθέτως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα δημοσιεύουμε τα τοπικά του δελτία.
Νομίζω, ότι όπως σχεδόν το σύνολο του επαρχιακού Τύπου, όχι μόνο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί τέτοιου είδους, αλλά αντιθέτως προβάλλουν τις θέσεις όλων των κομμάτων και μάλιστα ισότιμα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα