22.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Ο Στράτος Στρατηγάκης στο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήτιο “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ”

Διαβάστε επίσης

Αφουγκραζόμενοι  τις ανάγκες των μαθητών της Άρτας , τους προβληματισμούς των γονιών και των συναδέλφων καθηγητών, σε ένα συνεχόμενο και μεταβλητό επαγγελματικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να καλέσουμε στην πόλη μας έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού ,τον κ.Στράτο Στρατηγάκη.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 19.30 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς ,θα πραγματοποιήσει σεμινάριο ο Μαθηματικός -Ερευνητής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Εκπαιδευτικός Συντάκτης στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, Στράτος Στρατηγάκης με θέμα: Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΣΠΟΥΔΏΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ. Σε μία εποχή που όλα εξελίσσονται τόσο γρήγορα ο κύριος Στρατηγάκης θα παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να βοηθήσει μαθητές και γονείς να ανακαλύψουν δεδομένα και πληροφορίες για τις επιλογές τους. Βασικός στόχος του σεμιναρίου θα είναι να συνδυάσουμε τις σχολές και τα επαγγέλματα που επιθυμούν οι μαθητές ,με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Ερωτήματα όπως τι επάγγελμα να ακολουθήσω, τι να σπουδάσω ,δεν είναι εύκολο να απαντηθούν εάν δεν γνωρίζει κάποιος όλα τα δεδομένα , γι’αυτό και στο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε όλες τις απορίες των παιδιών και των γονιών τους. Θα αναλυθούν τα περισσότερα λάθη που κάνουν τα παιδιά όταν επιλέγουν σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο και πώς μπορούν να τα αποφύγουν.

Παράλληλα θα αναλυθεί το πολύπλοκο εξεταστικό σύστημα ,τις ομάδες προσανατολισμού που μπορούν να ακολουθήσουν οι μαθητές, καθώς και τα επιστημονικά πεδία. Συνάμα θα ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις  συναφείς σχολές, άρα θα είναι και πιο εύκολη η επιλογή από τα παιδιά, ενώ θα αναλύσουμε  την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων.

Η επιλογή επαγγέλματος είναι από τις σημαντικότερες επιλογές στην ζωή μας , διότι για να είναι ευτυχισμένος ένας άνθρωπος θα πρέπει να ασχολείται με κάτι που το αγαπά και του ταιριάζει . Γι’ αυτό το σεμινάριο απευθύνεται και στους γονείς, ώστε να ενημερωθούν σε βασικά ζητήματα του επαγγελματικού προσανατολισμού , ώστε να στηρίξουν αλλά και να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τις επιλογές που τους αρμόζει.

Ο Στράτος Στρατηγάκης είναι:

1. Μαθηματικός του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

2.  Εκπαιδευτικός συντάκτης του naftemporiki.gr από το 2014.

3. Συνεργάτης της εφημερίδας Καθημερινή από το 2005.

4. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος της ΕΛΕΣΥΠ (Ελλ. Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού).

Έχει διατελέσει:

1. Εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, της μεγαλύτερης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας.

2. Συνεργάτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σε θέματα εκπαίδευσης.

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Αστρολάβος 

Κατσώτης Βασίλης

Χημικος ,MSc

Ιστορικός.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα