18.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη:  Πάγωσε ο χρόνος στη χώρα. Η πολιτική συζήτηση, στην ώρα της

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας  και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη και την Μ. Αναστασοπούλου

Πάγωσε ο χρόνος. Η σκέψη μας και η ψυχή μας κινείται ανάμεσα σε δύο φράσεις: «πάρε με όταν φτάσεις»-«πάμε κι όπου βγει»

Η σημερινή μέρα σταματά το χρόνο για τη χώρα. Αλλάζει το πώς βλέπουμε το πριν, το τώρα αλλά και το μετά κι έχουμε πολλά να πούμε γι αυτά στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Από χθες όμως μου έχουν εντυπωθεί δύο φράσεις. Η μία είναι αυτή που δεσπόζει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Πάρε με όταν φτάσεις». Η άλλη φράση είναι αυτή που ακούστηκε στους ασυρμάτους, σύμφωνα με μαρτυρία: «Πάμε κι όπου βγει». Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, σήμερα κινείται όλη μας σκέψη μας και όλη μας η ψυχή.

Η κυβέρνηση έδειξε και εχθές τι εννοεί ασφάλεια

Η ασφάλεια του πολίτη είναι μία έννοια για την οποία προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό, να συζητήσουμε το πόσο δεμένη είναι με τις δημόσιες (ή μη δημόσιες) υποδομές της χώρας και να επισημάνουμε το πώς οφείλει ο κράτος και η πολιτική ηγεσία να την αντιλαμβάνεται και να την διασφαλίζει. Eίναι, το λιγότερο, αποκαρδιωτική η αναγωγή της ασφάλειας στη βία, στα χημικά και στα ΜΑΤ,  με πρόσφατο συμβάν την χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από τα γραφεία της Hellenic Train.   Το γεγονός δε ότι υπάρχει μετακλητός στο Μαξίμου που ανάρτησε άθλιο τουίτ  που αρνούμαι να αναπαραγάγω, δείχνει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Σήμερα δεν θα μπω σε απόδοση και επιμερισμό ευθυνών-Η πολιτική συζήτηση θα γίνει

Όμως, σήμερα  δεν πρόκειται να μπω σε απόδοση και επιμερισμό ευθυνών. Σήμερα άνθρωποι θρηνούν και άλλοι αναζητούν ακόμη τους δικούς τους. Σήμερα προσπαθώ να αποτυπώσω μόνο ένα περίγραμμα σκέψεων και συναισθημάτων μέσα μου. Δεν ξέρω στ αλήθεια τι πρέπει σήμερα, τώρα να πει κανείς σε ένα πολιτικό πάνελ. Αισθάνομαι αμηχανία, θλίψη, οδύνη και βουβή οργή.

Η πολιτική συζήτηση θα γίνει. Και θα γίνει διεξοδικά. Αυτά που έπρεπε να γίνουν «χθες» είναι έργα. Δεν είναι οι συζητήσεις που εξελίσσονται αυτή την στιγμή.

Τι αλήθεια προγραμμάτιζε να εγκαινιάσει χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας; Ένα έργο που δεν υπήρχε;

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρακάλεσε τον λιγότερο αμήχανο από την ίδια συνομιλητή της και βουλευτή της ΝΔ να μην προκαλεί με τα λεγόμενά του περί ανάληψης ευθύνης και παραίτησης Καραμανλή ως πράξη «λεβεντιάς που λείπει» και προχώρησε στην εν τάχει παράθεση συγκεκριμένων γεγονότων όπως η πρόσφατη παραπομπή (15.2.) της χώρας μας από την ΕΕ για έλλειψη ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα εξώδικα των εργαζομένων στην κυβέρνηση για την εγκληματική αμέλεια σε ζητήματα ασφάλειας, την παραίτηση του υπεύθυνου έργου τηλεδιοίκησης του σιδ. Δικτύου για το ίδιο θέμα, τις κριθείσες ως παράνομες και καταχρηστικές απεργίες των εργαζομένων μέχρι και την προ δεκαημέρου στάση του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών & Υποδομών σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μας στη βουλή, όπου εγγυόταν την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα.  

«Τα ερωτηματικά είναι πολλά λοιπόν, τόσα που παραπέμπουν δυστυχώς σε μία προαναγγελθείσα τραγωδία.  Επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα τελευταίο εξίσου εύλογο ερωτηματικό: Τι αλήθεια προγραμμάτιζε να εγκαινιάσει χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας; Ένα έργο που δεν υπήρχε»; 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα