16.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

Κάτοικοι της πλατείας Κακκαβά: Τελειώνετε επιτέλους με τις εργασίες στο Θεατράκι…

Διαβάστε επίσης

Με επιστολή – Διαμαρτυρία 18 κατοίκων Άρτας, περιοχής πλατείας Κακκαβά προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, η οποία συγκοινοποιείται προς τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δ.Σ. Άρτας, αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι, αλλά και καταστηματάρχες από την μακροχρόνια υποβάθμιση της περιοχής, λόγω των εργασιών για την “ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του μικρού θεάτρου της Αμβρακίας”, για τις οποίες ο χώρος έχει αποκλειστεί από την καθημερινότητα των Αρτινών.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:
“Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, κάτοικοι Άρτας και ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων επί της πλατείας Κακκαβά και πλησίον του μικρού θεάτρου, εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για δεκαετίες στο χώρο του μικρού θεάτρου και τη δραματική εξαιτίας της απομόνωση των επιχειρήσεων και των κατοικιών μας. Η περίφραξη του χώρου και ο συνακόλουθος αποκλεισμός της επικοινωνίας μας με τη βόρεια πλευρά της πόλης, σε συνδυασμό με τη μετατροπή του θεάτρου σε υπαίθρια αποθήκη οικοδομικών υλικών, έχει διαταράξει την ισορροπία της καθημερινής μας ζωής, προσβάλλει την αισθητική μας και, το κυριότερο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την τύχη των επιχειρήσεών μας, την υγεία μας και την ίδια τη σωματική μας ακεραιότητα.
Επισημαίνουμε ότι οι απαράδεκτες καθυστερήσεις όσον αφορά την αναμόρφωση και την ανάδειξη του χώρου τον έχουν καταστήσει απροσπέλαστο για τους επισκέπτες και τον έχουν, συνάμα, μετατρέψει από αγαθό τεράστιας αρχαιολογικής αξίας σε μια άνευ τουριστικού ενδιαφέροντος πνευματική και πολιτισμική κληρονομιά. Για τους Αρτινούς πολίτες το «Θεατράκι» μοιάζει κάτι ξένο για την καθημερινότητά τους. Για τους επισκέπτες και τους τουρίστες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Για εμάς που κατοικούμε στην περιοχή αποτελεί μια εστία πολλαπλών προβλημάτων.
Παρακαλούμε θερμά να απαιτήσετε από την αρχαιολογική υπηρεσία την επίσπευση και τον συντονισμό των εργασιών, ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκατασταθεί πλήρως το μικρό θέατρο και να συνιστά ένα κόσμημα για την πόλη της Άρτας. Ανήκει στη δική σας αρμοδιότητα η εξασφάλιση ποιότητας ζωής των πολιτών και η αποκατάσταση της αδικίας που για πολλά χρόνια υφίστανται οι οικογένειές μας.
Οι πολίτες”
(ακολουθούν ονόματα 18 συμπολιτών μας)

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα