14.6 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Επανεκκίνηση του κράτους, εδώ και τώρα…

Διαβάστε επίσης

Μια τέτοια εβδομάδα, τι να πει κανείς και τι να γράψει. Και ο τοπικός μας Τύπος φαίνεται άηχος μπροστά στην κρίση αυτή των δεκάδων νεκρών και τραυματιών, της αληθινά εθνικής τραγωδίας. Δεν είμαστε δε και ένα έθνος μεγαλάριθμο, λίγα εκατομμύρια ψυχές είμαστε, με τους γέροντες σιγά σιγά να γίνονται η πλειοψηφία… Είναι οδυνηρό να βλάπει κανείς τον ανθό της χώρας μας να πληρώνει τόσο πολύ αίμα, σε μια στιγμή…! Είπαμε κι εμείς στο διάστημα αυτό, να συμμετάσχουμε στην θλίψη και το πένθος: τι να λέμε τώρα, για υποψηφίους και συνδυασμούς, για εκλογές και εκδηλώσεις; Μοιάζουν τόσο μικρά τώρα, μπροστά στην τραγωδία αυτή, που ο νους μας δεν την χωράει…
Το τριήμερο του εθνικού πένθους πέρασε, η ώρα της θλίψης παρέρχεται και ακολουθεί η μακρά περίοδος της οργής και της αναζήτησης των ευθυνών. Μια συζήτηση θα κρατήσει όσο πρέπει για να γίνουν οι αλλαγές εκείνες, που θα επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το έγκλημα.
Μια συζήτηση, που πρέπει να μην περιοριστεί στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, στο αίσθημα της εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στο κράτος, αλλά να επεκταθεί παντού: με την αυστηρότητα της σοβαρότητας, με την αίσθηση ότι πρέπει να λειτουργήσουμε κάποτε σοβαρά, σε όλα τα επίπεδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην λειτουργία των σιδηροδρόμων, είναι θεσμικό και πραγματικό καρκίνωμα στην δημόσια ζωή!!! Το σύνθημα “ΕΛΛΑΔΑ 2.0” δεν πρέπει να μείνει πολιτική εξαγγελία, αλλά να επανεκκινηθεί το κράτος (όπως υποσχόταν η ΝΔ το 2004)…
Και να αντιληφθούμε και κάτι άλλο… Για όλους εμάς που προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε ψυχολογικά καταστάσεις, μέσα από δηλώσεις στα social media… Δεν είναι ψηφιακός ο κόσμος μας, δεν ζούμε μέσα από το FB και τα social media, η τεχνητή νοημοσύνη είναι μόνο μια εφαρμογή. Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος από αίμα και οστά, από ψυχή και σκέψη… Οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους με πόνο και μόνο, δεν μπορεί να πατήσεις ένα restart και να διορθωθούν όλα όπως στον ψηφιακό κόσμο. Να μάθουμε επιτέλους να ζούμε και να λειτουργούμε με την ενσυναίσθηση της σκληρής πραγματικότητας και όχι για την υπεράσπιση της καλής μας εικόνας. Η πολιτική δεν είναι τα like στο πληκτρολόγιο και αυτό αφορά και τους πολιτικούς, αλλά κυρίως τους πολίτες.

Και με το σημείωμα αυτό, ας επιστρέψουμε στα πεζά, μικρά και τοπικά μας…

Πολύωρο οδικό ταξίδι για την Κωστάντζα της Ρουμανίας


Στην Κωστάντζα της Ρουμανίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, συμμετέχοντας στην εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στο ξενοδοχείο Dacia Sud Hotel, που είχε προγραμματίσει η Περιφέρεια για το χρονικό διάστημα 3-5 Μαρτίου 2023 .

Στόχος της Περιφέρειας είναι να φέρει σε επαφή στοχευμένο κοινό της Ρουμανίας με Ηπειρώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, κάλυψε τα έξοδα της μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, μία από τις δύο διανυκτερεύσεις που απαιτούνται για ένα άτομο, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού.
Το ταξίδι βέβαια δεν ήταν καθόλου εύκολο και από την ψυχολογική πίεση του πένθους των ημερών, αλλά και της μεγάλης διάρκειάς του, καθώς ήταν περίπου 15 με 16 ώρες οδικώς, παρόλα αυτά αξιολογείται ως μια πολύ καλή ευκαιρία για την είσοδο των ηπειρωτικών προϊόντων στην Ρουμανική αγορά της Κωστάντζας…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα