13.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Τούτες τις ημέρες η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στις μανάδες που θρηνούν τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους, τους συγγενείς ή τους φίλους τους. Αυτή η ανείπωτη τραγωδία έχει επισκιάσει τα πάντα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όμως έρχεται να φέρει στη μνήμη μας και τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ή έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση. 

Η 8η Μαρτίου είναι Ημέρα τιμής. Είναι όμως και μία Ημέρα έντονου προβληματισμού για τη θέση και την ισότιμη παρουσία της Γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στην σύγχρονη κοινωνία.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Σ’ ένα σταυροδρόμι όπου τα πάντα θα καθοριστούν από τις επιλογές και τη στάση που θα επιδείξουμε ως κοινωνία. Οφείλουμε ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε με έμπνευση και κυρίως με σεβασμό την ισότιμη θέση της γυναίκας στην καθημερινότητα, στην οικογένεια, στους εργασιακούς χώρους, στην πολιτική στην κοινωνία μας. Να αγωνιστούμε ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες του Δήμου μας! Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες του κόσμου!

Καλή Σαρακοστή!». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα