10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ… ΧΙΛΙΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

Διαβάστε επίσης

Α. Από την λιτανεία της Πολιούχου μας πολλές δεκαετίες πίσω. Τμήμα από την 8 η τάξη(τότε) του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων(1958) ακολουθεί την προπορευόμενη εικόνα της Αγίας Θεοδώρας  στην οδό Βασιλέως Πύρρου, στο ύψος της Λαϊκής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εικόνας, είναι τα φορεμένα μαθητικά πηλίκια, το πένθιμο «υποσιαγόνιο» λουρί που κάλυπτε το πρόσωπο ενός εκάστου των συμμετασχόντων στην λιτανεία (σ. σ, ήταν το, λίγο πιο πάνω από τον γείσο, ενσωματωμένο στο πηλίκιο πλαστικό εξάρτημα,  το οποίο κάλυπτε το πρόσωπο εις ένδειξη πένθους)  και το εν πολλοίς κατανυκτικό ύφος των νεαρών μαθητών.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο  από δεξιά και οριζόντια (με κόκκινους κύκλους), διακρίνονται: 

Σειρά 1. Οι: Νικηφόρος Καραμούτσος(δικηγόρος), Χριστόφορος Βάκκας(Υπ/γος Π/Ζ έ.ά), Θανάσης Γρέβιας (δικηγόρος), Ν. Μπασούκας(Υποστράτηγος ε.ά , τ. Διοικητής Τροχαίας Αττικής). 

Σειρά 2. Οι: Αντώνης Κολιάτσος(Μαθηματικός-χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος-δημοσιογράφος), (+)Γιώργος Μίντζας(δημοτικός υπάλληλος), Χρ. Κολιούλης( φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης).

Σειρά 4. Οι: (+)Νίκος Καϊντάσης(πολιτικός μηχανικός, εργολήπτης) και (+) Δήμος Κατσαδωράκης. 

Πηγή:  το αρχείο του Κώστα Μπανιά

Β. Τα εικονιζόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, περιόδου 1982-1986, σε εορταστικό ενσταντανέ στην είσοδο του ναού της Αγίας Θεοδώρας, λίγο πριν τη λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων της(11 Μαρτίου 1985). Διακρίνονται, από δεξιά προς αριστερά οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας: Γιώργος Αποτόρης, ο αείμνηστος τ. Δήμαρχος Κων/νος Βάγιας (σ.σ, τότε αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως) και ο Αντώνης Κολιάτσος..Ακολουθούν οι: Γιώργος Φωτονιάτας (σ. σ, τότε Πρόεδρος ΔΣ) και  Μήτσος Τρομπούκης ( τότε Αντιδήμαρχος). Δίπλα ακριβώς με τα γυαλιά είναι ο επιχειρηματίας (+)Γιώργος Χουλιάρας.

Σημ: Η φωτό είχε αναρτηθεί  και προ 2-ετίας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΙΝΟΥΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα