14.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

ΟΧΙ δεν αλλάζει εύκολα ο νέος αν δεν τον αλλάξει το ίδιο του το σπίτι…

Διαβάστε επίσης

Όλα ξεκίνησαν βλέποντας στα Αθηναίικά site αναφορές ξυλοδαρμού νέου στην Άρτα. Τώρα τις Απόκριες έγινε το συμβάν. Να του πάρουν οι 4 μάγκες τα χρήματα και το κινητό. Μάλιστα σε δύο δόσεις. Μετά λες μέσα σου αν και εγώ κουβεντιάζω φωνακτά με τον εαυτό μου τι διάολο έχουν μέσα τους αυτά τα νεαρά άτομα και καταφεύγουν στην βία. Δεν κάθισαν ποτέ γύρω στο τραπέζι οικογενειακά και οι γονείς τους να τους ορμηνέψουν , δεν κλέβουμε  και δεν χτυπάμε κανέναν, γιατί η βία φέρνει βία και μπορεί και θάνατο.  

Αν δεν είχαν οικογένεια, η κοινωνία η εκκλησία που είναι και τι κάνει. Τι κάνει θα μου πει κανένας. Προχθές με άγριο τρόπο μαύρος μαθητής στην Αμερική κόντεψε να σκοτώσει καθηγήτρια γιατί του πήρε το ταμπλετ ώρα μαθήματος. Την κλωτσούσε με μίσος. Πέρασαν καθηγήτριες χωρίς να προσφέρουν βοήθεια άλλοι και άλλες τρέξανε και βοηθήσανε.

Στην Αθήνα πριν μέρες άγριο μαχαίρωμα νέου με σκοπό την ληστεία. Τι θα γίνει με αυτούς τους σκατόμαγκες θα μου πει κανείς. Τι κάνει η δικαιοσύνη με τους γονείς τους. Θα μου πεις έπεσε ο άλλος μαστουρομένος από την φοιτητική εστία στην Πάτρα και ο πατέρας δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου στα καλέσματα. Οικογένειες διαλυμένες. Εκεί που προσπαθώ να μαζέψω υλικό με  κόβουν τα μηνύματα για τον Πολάκη και αποσυντονίζομαι. Στο ψάξιμο όμως να και άλλη μια αλητεία που μας έχει φρικάρει το μυαλό αρκετές φορές φέτος.

Διαβάστε: Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μια 21χρονη έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Καλαμάτας το πρωί του Σαββάτου (25/2).  Η κοπέλα ζούσε έναν εφιάλτη, καθώς όπως κατήγγειλε, ο πρώην σύντροφός της, έστειλε βίντεο ερωτικού περιεχομένου σε φιλικά τους πρόσωπα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος από την απόφαση της κοπέλας να λήξει την σχέση τους και έτσι έστειλε το βίντεο που περιλάμβανε ερωτική τους συνεύρεση. Τι δεν καταλαβαίνεις κοπέλα μου. Τι δεν καταλαβαίνεις. Ποιος πρέπει να σου πει ότι δεν πρέπει να το κάνεις με κάμερες να γράφουν. Ποιος; Τώρα κλαις χτυπιέσαι οι άλλοι διασκευάζουν μαζί σου και πάνω από όλα κρίνουν.

Κάπου λοιπόν οι νέοι μας τα μπερδεύουν. Τα λάθος πρότυπα οι κακές στιγμές. Οι λάθος σκέψεις. Στα γήπεδα θα δεις βία στους δρόμους άσχημη και επικίνδυνη οδήγηση σε πολλά σπίτια κακές στιγμές πολλές φωνές.  Ο Τικίνιο Σοάρες βγήκε εκτός εαυτού στο παιχνίδι της Μποταφόγκο με τη Φλαμένγκο, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να ρίχνει κουτουλιά στον διαιτητή πριν φύγει για τα αποδυτήρια. Το δείχνει η τηλεόραση το αναπαράγουν τα ΜΜΕ το ίδιο και το διαδίκτυο. Εικόνες σοκ. Λάθος πρότυπα.

Εκεί που πας να βρεις και να αναφέρεις πηγές για την καταστροφική πορεία μερίδας νέων σφίγγει η καρδιά μου με το νέο ναυάγιο μεταναστών στην Ιταλία και με την αύξηση νεκρών στην Τουρκία. Τι άλλο θα ζήσουμε.

Ξανά στο ζητούμενο. Πρέπει να μπει στο πετσί μας ότι πρέπει και χωρίς να μας την δώσουν να την βρούμε την ευτυχία. Να την αποζητήσουμε. Να πλησιάσουμε τους δασκάλους μας τους φίλους μας τους συγγενείς.

Η ευτυχία είναι θέμα εξάσκησης; Λέει η ψυχολόγος και μελετήτρια της ευτυχίας Lowri Dowthwaite-Walsh. Να βγείτε παιδιά στην φύση και να κουβεντιάσετε. Να περπατήσετε και να σκεφτείτε μόνο θετικά αν είστε μόνοι σας. Πάρτε για παρέα ένα αδέσποτο σκυλί και δώστε του προστασία. Θα δείτε πόσο μέσα σας θα αλλάξετε. Αν το πετροκτυπήσετε ή το κλωτσήσετε έτσι θα σας φερθεί και σε εσάς η ζωή. Μάθετε να είστε γαλήνιοι και μελετηροί. Το διάβασμα προσφέρει πολλά και οι σπουδές ακόμη περισσότερα.  Για να φθάσεις σε μία θέση πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Αφετηρία είναι οι σπουδές. Τόσες, όσες όμως λέει σε μια σπάνια συνέντευξή της η κ. Παπαδοπούλου των πασίγνωστων ΄΄Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ΄΄ Γαλήνη και δημιουργικότητα.

Στην συνέχεια άλλο γεγονός προβληματισμού είναι και η χρήση ουσιών. Βαποράκη πιάστηκε να μεταφέρει ναρκωτικά με το λεωφορείο της γραμμής Αθήνα- Άρτας.  Δυο στρατιωτικοί αξιωματικοί 25αρηδες στο καρναβάλι συνελήφθησαν να έχουν πάνω τους ποσότητα ηρωίνης και μάλιστα να έχουν κάνει και χρήση. Ήδη ο αρχηγός των Ε.Δ διέταξε να αποταχτούν από το στρατό. Να πως άλλα δυο παιδιά δυο οικογένειες καταστρέφονται. Μην τραπούμε σε άγρια κρητική των νέων πριν ψάξουμε τις οικογένειές τους.  Το θεωρώ αρχή του κακού. Εκεί που απογοητεύομαι με τα αναγνώσματα στο ίντερνετ πέφτω πάνω σε μια είδηση σοκαριστική. Ιερέας χτύπησε και κλείδωσε μέσα στον ναό ενήλικες. Θεός φυλάξει λέω. Να πας σε αυτόν τον βάρβαρο να ζητήσει συμβουλή ο νέος. Να πέσει η μπάτσα σύννεφο. Α θα σταματήσω γιατί η βαρβαρότητα στην πολιτική φρασεολογία μερικών πολιτικών σιγοντάρει την καθημερινότητα που εγώ θέλω να αλλάξει των νέων μας. Σταματώ, σταματώ εδώ.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα