16.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Διαβάστε επίσης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 το πρωί, στην Άρτα, η Πολιούχος και Προστάτιδά της Αγία Θεοδώρα.
Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.
Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κόντος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, που αποτελεί οδοδείκτη πνευματικής προόδου για τους ανθρώπους των παρακμιακών καιρών μας.
Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χειροθέτησε Πνευματικό – Εξομολόγο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Γότση, υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, καθώς και των χαριτοβρύτων Λειψάνων της, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Ευλαβείς Χριστιανοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην λιτάνευση, προκειμένου να λάβουν την χάρη της Αγίας Θεοδώρας.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τους επισήμους, αλλά και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην εορτή. Και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να παρηγορήσει τις καρδιές των οικογενειών που είχαν απώλειες στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρέστησαν, εκπρόσωποι Κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Φορέων.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα