11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Ευκαιρία να ασχοληθούμε και με την γέφυρα της Άρτας…

Διαβάστε επίσης

Η αναγνώστρια μας επεσήμανε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο Γέφυρες στον αέρα και μας θύμισε την περίπτωση της νέας Γέφυρας της πόλης μας, η οποία από τις αρχές της δεκαετίας του 70 προβληματίζει για την ασφάλειά της.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου τονίζουν την άμεση ανάγκη διενέργειας ελέγχων στατικότητας επί της γέφυρας του Αράχθου που αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία του Δήμου της Άρτας. Η γέφυρα, ως γνωστόν κατασκευάστηκε το 1962 και από τότε δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης. Υπήρξε μόνο μια ασαφής μελέτη που έγινε πριν μερικά χρόνια η οποία ωστόσο δεν καθόριζε με ακρίβεια τις δυνατότητες αντοχής των υλικών.
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του ΤΕΕ Άρτας κ. Βαγγέλης Χρηστάκης, πολλές φορές έχει αναφερθεί και στον Τύπο και μάλιστα το ΤΕΕ Άρτας από το 2018 έχει υποβάλει αίτημα διενέργειας διεξοδικών ελέγχων για την ασφάλεια της γέφυρας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χωρίς μέχρι τώρα να έχει ικανοποιηθεί.
Νομίζουμε ότι είναι ένα θέμα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και πρέπει να το ξαναθυμηθούμε και να το επαναφέρουμε στην επιφάνεια, προσδοκώντας ότι θα προλάβουμε ίσως μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα