22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Το crash test της Δημοτικής Αρχής

Διαβάστε επίσης

  • Σήμερα είναι μια ημέρα ορόσημο για την εφημερίδα μας, καθώς η ΑΠΟΨΗ, καλώς ή κακώς, συμπλήρωσε τις 100 εβδομαδιαίες εκδόσεις, κυκλοφορώντας ανελλιπώς για περίπου δυο χρόνια.
  • Κοιτάμε πίσω και βλέπουμε τα ευχάριστα και τα όχι και τόσο ευχάριστα, που συνόδευσαν την περιπέτεια της κάθε έκδοσης και παρόλα αυτά, αισθανόμαστε ότι είναι πραγματικά κάθε φορά, μια νέα αρχή.
  • Να μην ξεχνάμε ότι στην αρχή λίγοι, στην συνέχεια πολλοί περισσότεροι ήταν οι φίλοι, που ψυχικά κυρίως υποστήριξαν τον μαραθώνιο αυτόν της έντυπης κυκλοφορίας.
  • Να επισημάνουμε ότι από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, στόχος μας ήταν η προβολή των ευχάριστων ειδήσεων, δεν θέλαμε να είναι η συγκεκριμένη έκδοση, τελάλης της κακομοιριάς και της δυστυχίας της περιοχής μας.
  • Επίσης, κουραστικό μεν, αλλά αληθές, το 99% του περιεχομένου μας, αφορά την τοπική επικαιρότητα και μόνο. Θα μας ήταν εύκολο να προσφύγουμε σε αναφορές και αρθρογραφία για την κεντρική πολιτική σκηνή ή την Ευρωπαϊκή ή την παγκόσμια, θεωρούμε όμως ότι αποτελούμε όχι μια ακόμη τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα, αλλά … μια έκδοση ειδικού περιεχομένου. Μεγαλοπιανόμαστε δηλαδή.
  • Τέλος, αναφορικά με την ευθύνη του Τύπου για τα θέματα του τόπου μας, να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε πραγματικά καμία δυνατότητα να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο από κάποιον πολίτη, φορείς της ίδιας κοινής ενημέρωσης είμαστε όλοι μας, παρόλα αυτά εκεί που έχουμε ευθύνη ως μέσα ενημέρωσης, είναι η διατήρηση της αρχής της πολυφωνίας.
  • Όταν υπάρχει πολυφωνία και δεν αποκλείονται απόψεις από την ενημέρωση, τότε ο ρόλος των ΜΜΕ έχει επιτελεστεί και με το παραπάνω. Από κει και πέρα, και η ερευνητική δημοσιογραφία είναι σημαντική, είναι αξιόλογη, αλλά ως μέρος των ΜΜΕ.
  • Σε ένα μήνα κλείνουμε τα δυο χρόνια της ανελλιπούς κυκλοφορίας μας, αλλά επιμένουμε στο ορόσημο των 100 φύλλων, επειδή ο χρόνος είναι κάτι το αόριστο, σημασία έχει το τι παρήγαγες κατά την διάρκειά του. Γι’αυτό και δεν πρόκειται την 13η Απρίλη να επαναλάβουμε το ίδιο …λογίδριο. Στην πραγματικότητα και τα παραπάνω τα αναφέρουμε προκειμένου να δώσουμε κάποιες απαντήσεις, στο τι πιστεύουμε για ορισμένα πράγματα.
  • Να επιστρέψουμε στα καθ’ημάς και να αναφέρουμε ότι η συναστρία της εορτής της Αγίας Θεοδώρας της πολιούχου μας και του Final 4 του Βόλεϊ γυναικών, ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για την πόλη μας. Ήρθε νέος κόσμος, είχαμε παλμό συνδυασμένο με κατάνυξη, μια πραγματικά όμορφη εικόνα.
  • Το crash test της Δημοτικής αρχής ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, αυτό το διήμερο, για το οποίο αυτά που έφτασαν στα δικά μας μάτια, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σε σχέση με την προετοιμασία, που χρειάστηκε πραγματικά για να γίνει κάτι τέτοιο.
  • Ιδίως όταν βλέπεις από την ΕΤ3 να γίνεται αναμετάδοση αυτών των αγώνων από την Άρτα και τις φωτογραφίες από την λιτανεία σε όλα τα sites, λες από μέσα σου: ρε συ, να είναι αυτή η Άρτα ή ζω σε εικονική πραγματικότητα; Κι όμως αυτή είναι η Άρτα, αυτή είναι η πόλη που θέλουμε να ζήσουμε.
  • Πολλά λοιπόν τα μηνύματα, που έδωσε αυτή η συναστρία των εκδηλώσεων, στα οποία δεν έλειψαν και τα μιζεριάρικα, για την κατανομή των εισιτηρίων, για τις «πιασμένες θέσεις» και βέβαια για την πολιτική του «άρτου και θεάματα». Ναι και βέβαια, έγινε κάτι τέτοιο, στον βαθμό που έγινε, δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίσει. Από την άλλη, δυστυχώς έτσι γίνεται παντού και βέβαια, αυτό δεν μειώνει σε τίποτε το μέγεθος του αποτελέσματος.
  • Ιδίως δε, το κερασάκι στην τούρτα, ότι θα προτιμηθεί το Τ9 για προπονήσεις της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ γυναικών, από τον Ιούνιο είναι μια ευχάριστη είδηση (που αξίζει να είναι και το πρώτο θέμα της εφημερίδας μας, μέσα στην κατήφεια των υπολοίπων) και αν μη τι άλλο, ίσως δώσει και την δυνατότητα στην δημοτική αρχή μαζί με αυτήν την επιτυχία να δώσει προτεραιότητα και στις άλλες αθλητικές υποδομές της περιοχής, τα γήπεδα και το Κολυμβητήριο… (για τα οποία και βοά το Facebook).
  • Και σε αυτό το ντελίριο της επιτυχίας, έρχεται και ο Χριστόφορος Σιαφάκας και ανακοινώνει πέντε γυναίκες (δυναμικές, ανεξάρτητες και με προοπτική) και ξαφνικά, η επικαιρότητα, παίρνει μια άλλη τροπή και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ο νέος συνδυασμός δεν κάθεται στα αυγά του, δεν είναι μια ακόμη «στεναχωρημένη παραφυάδα», αλλά απειλεί… να ανατρέψει τις ισορροπίες της εξουσίας στον Δήμο Αρταίων.
  • Πέντε γυναίκες με μιας, ενώ… φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος και συμμετοχής από το ωραίο φύλλο στα κοινά της Αυτοδιοίκησης, καθώς μόνο ως συμπλήρωμα μπαίνουν μερικές, είναι πραγματικά μια επικοινωνιακή κίνηση ματ του Χριστόφορου Σιαφάκα, που έκανε πολλούς να χάσουν την ψυχραιμία τους…
  • Εμείς να επισημάνουμε κάτι που πολλές φορές το έχουμε πει: η ψυχραιμία είναι καλός φίλος και συνεργάτης στην πολιτική και σε όλα… Ο πανικός είναι ο χειρότερος συνεργάτης. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αθηναίοι αφιέρωσαν την Μάχη του Μαραθώνα στον θεό Πάνα, γιατί οι Πέρσες ηττήθηκαν λόγω του πανικού τους.

Το κατάλληλο πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή…

Το πρόσωπο των ημερών, ήταν φυσικά η Εύη Βασιλάκη, η οποία τις ημέρες αυτές έδειξε τις δυνατότητές της, στον τομέα της οργάνωσης της διοίκησης των υπηρεσιών του Δήμου αφενός, αλλά και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αφού σε έναν μεγάλο βαθμό αποτέλεσε την εικόνα του Δήμου και της δημοτικής αρχής προς τα έξω.
Εμείς θα επιμείνουμε στο πως την είδαμε από το «γυαλί» της ΕΤ 3 στον μεγάλο τελικό βόλεϊ: αγχωμένη να στέκεται πίσω από τους παρουσιαστές του αγώνα, με την αγωνία να πάνε όλα καλά και να τελειώσει χωρίς προβλήματα, αυτό το δύσκολο τριήμερο. Και μετά με το χαμόγελο, όταν όλα τελείωσαν, να έχει την ικανοποίηση του καλού αποτελέσματος, το οποίο και με ανάρτηση στο FB ανέφερε ότι «πέτυχε, δεν έτυχε»…
Να πούμε κι εμείς κι έναν καλό λόγο, γιατί θεωρούμε ότι στην συγκυρία αυτή, η Εύη Βασιλάκη, αποτέλεσε το σωστό άτομο στην σωστή θέση και πραγματικά έχουμε την άποψη ότι ο Χρήστος Τσιρογιάννης, είχε την καλύτερη επιλογή στο πρόσωπό της…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα