11.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Εχθρικά και φίλια προεκλογικά πυρά

Διαβάστε επίσης

  • Το τελευταίο διάστημα, οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Άρτα δέχονται μια μεγάλη πίεση, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο προγραμματισμού. Έχει αλλάξει τόσο πολύ η κατάσταση στην συμπεριφορά των καταναλωτών, με την παράλληλη αύξηση των υποχρεώσεων και την μείωση της ρευστότητας, που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση, για το πως θα μπορέσουν να φθάσουν μέχρι το Πάσχα…
  • Και σε όλα αυτά ξαφνικά δέχονται επισκέψεις, όπως μας λένε, στα καταστήματά τους, από εκπροσώπους Εταιριών Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (οι επίγονοι της ΑΕΠΙ), οι οποίοι ζητάνε να τους καταβάλλουν αποζημιώσεις για την χρήση της μουσικής.
  • Μάλιστα δεν είναι ένας φορέας, αλλά μέχρι στιγμής τρεις, που εκπροσωπούν άλλες κατηγορίες παραγωγών (συνθέτες, τραγουδιστές, στιχουργούς, εταιρίες κλπ) και ζητάνε τη …νόμιμη αποζημίωση για την εκτέλεση των έργων τους.
  • Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μια αίσθηση ανασφάλειας στους καταστηματάρχες, καθώς δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν και πόσα… Κάποτε ήταν μόνο η ΑΕΠΙ, έδινες ένα ποσό για όλα, τώρα είσαι και με την απειλή της αστυνομίας, εκτεθειμένος για ποινικές και αστικές διώξεις.
  • Αυτά θα έχουν να αντιμετωπίσουν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και βέβαια οι web radio επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική στις διαδικτυακές εκπομπές τους. Εν ολίγοις, τέρμα το καλαμπούρι για όλους μας.
  • Επειδή όμως είναι ένας αχταρμάς τα δικαιώματα, μήπως θα έπρεπε με νόμο να τα καθορίζει μια μόνο εταιρία, που να συναλλάσσεται κυρίως με τους επιχειρηματίες της εστίασης, γιατί τα ΜΜΕ έχουν συλλόγους και κάνουν ρυθμίσεις και προσφορές.
  • Να επισημάνουμε και ένα περιστατικό, το οποίο απασχόλησε το δελτίο τύπου της Αστυνομίας: συνελήφθηκε λέει ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ (στην πραγματικότητα μπακάλικο), το οποίο διέθεσε (πούλησε) αλκοόλ σε ανήλικο… Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από αυτήν την πράξη.
  • Γνωρίζουμε όμως ότι αν πάει κάποιος έξω από τα μεγάλα σουπερμάρκετ θα δει δεκάδες ανήλικα παιδιά να αγοράζουν μπύρες, κρασιά και βαρύτερα ποτά, είτε για προσωπική τους κατανάλωση, είτε για να εξυπηρετήσουν τους γονείς τους. Και να μην μιλήσουμε και για τα περίπτερα… Ποτέ όμως δεν είδαμε ούτε ταμπέλα να αναφέρει ότι απαγορεύεται η αγορά από ανήλικους ή ακόμη καλύτερα να προσάγεται π.χ. ο Σκλαβενίτης, ο Παντελιάδης, ο Πριζουνίκ Μαρινόπουλος για τις πράξεις αυτές.
  • Πόσο όμως αντίκτυπο έχει σε μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή της Άρτας, να τυχαίνει τέτοιας αντιμετώπισης, ένας μεροκαματιάρης…
  • Από την άλλη είμαστε βέβαιοι, ότι επειδή οι Αστυνομικοί της Άρτας δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους «εκπλήξεις», πως κάποια άλλη ιστορία θα έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα αντί για μια συνηθισμένη σύσταση να έχουμε συλλήψεις και …δελτία τύπου για ένα τέτοιο περιστατικό.
  • Ξεφύγαμε σήμερα, λίγο από τα προεκλογικά αυτοδιοικητικά, αλλά στο κλείσιμο, μπορούμε να κάνουμε ένα τελικό σχόλιο: στην διπλανή στήλη υπάρχει ένα άρθρο της Δημοτικής Αναγέννησης, το οποίο έκανε εντύπωση. Το θέμα είναι ότι δεν γράφηκε τυχαία.
  • Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αναγέννηση είναι ένας συνδυασμός που χτυπιέται σε επίπεδο ανηθικότητας, καθώς διαδίδεται ότι έχει διαλυθεί, ότι δεν θα συμμετέχει στις εκλογές, ότι δεν μπορεί να κλείσει υποψηφιότητες κλπ. Δυστυχώς τα χτυπήματα δεν είναι μόνο από τους συνήθεις υπόπτους, αλλά και από … φίλια πυρά.
  • Να πούμε ότι ο πολιτικός καθωσπρεπισμός έχει και τα όρια του και σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ο προεκλογικός αγώνας δεν πρόκειται να είναι καθόλου μετριοπαθής, αλλά θα δούμε συγκρούσεις και εντάσεις που δεν είχαμε παρατηρήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα