19.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Η ΔΕΗ με έγγραφό της υποστηρίζει ότι ο περιβάλλων χώρος της λίμνης Πουρναρίου είναι ιδιόκτητος…

Διαβάστε επίσης

Απαντώντας στην επιστολή του Δήμου Αρταίων, αναφορικά με την αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης της λίμνης του ΥΗΣ Πουρναρίου, η ΔΕΗ με έγγραφό της υποστηρίζει ότι μέχρι τα 127 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας (που έχει οριστεί ως ανώτατη στάθμη πλημμυρών στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης) έχει απαλλοτριωθεί κάθε έκταση γύρω από την λίμνη και έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Περαιτέρω αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μόνιμη κατασκευή στις παρόχθιες αυτές περιοχές.
Το έγγραφο αυτό εκτός από τον Δήμο Αρταίων, συγκοινοποιήθηκε στους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και βέβαια στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Να σημειώσουμε ότι οι απόψεις της ΔΕΗ ουσιαστικά αποκλείουν την δυνατότητα η συγκεκριμένη έκταση να αντιμετωπιστεί ενιαία, καθώς φαίνεται ότι στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης η ιδιοκτησία είναι της ΔΕΗ, ενώ στο ύψος άνω των 127 μ. υπάρχει πολυϊδιοκτησία και εκεί θα πρέπει να ελέγξουν οι Δήμοι τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα.
Με τον τρόπο αυτόν, πηγαίνουν πίσω κάποιες σκέψεις που δημοσίως είχαν κατατεθεί για δράση της Περιφέρειας στον συνολικό περιβάλλοντα χώρο και πλέον επιστρέφουμε ως μοναδική προοπτική, να προχωρήσουν οι επιμέρους ενέργειες των Δήμων για προσβάσεις ή εγκαταστάσεις αλλά σε χώρους ιδιοκτησίας τους.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα