26.8 C
Arta
21 Μαΐου 2024

Η συγγραφέας Μάιρα  Παπαθανασοπούλου σε μία συνάντηση εκ βαθέων  στην πόλη της Άρτας .

Διαβάστε επίσης

Αποδεχόμενη με χαρά την πρόσκληση μας για την γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας, η Μάιρα  –το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στον ισόγειο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου–   μας βοήθησε να την γνωρίσουμε ως συγγραφέα και να την κατανοήσουμε ως προσωπικότητα μιλώντας μας για την εξέλιξη του συγγραφικού της έργου μέσα στο χρόνο. Αναφέρθηκε στην εσωτερική ανάγκη για συγγραφή, στα ερεθίσματα που την ώθησαν να γράψει το κάθε έργο, αλλά και στην γνώση ξένων γλωσσών που αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο στην έρευνά της για χώρες του εξωτερικού όπου διαδραματίζονται κάποια από τα έργα της (μεταξύ αυτών τα πρόσφατα βιβλία της «Ιεραποστολική Στάση» και «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής», μέρος μιας εν εξελίξει τριλογίας, τα οποία διαδραματίζονται στη Γερμανία). Γίναμε κοινωνοί των τμημάτων της ζωής της και του ψυχικού της κόσμου τα οποία έχει επιλέξει να παρουσιάσει μέσα από τους ήρωές της. Απολαύσαμε το ζωντανό της χιούμορ, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της συγγραφικής της ταυτότητας, ενώ μοιράστηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια   το θέμα των κινητικών της προβλημάτων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, κάτι που εδώ και καιρό μοιράζεται δημόσια προσπαθώντας ταυτόχρονα να περνά  ανάλογα μηνύματα μέσα από την συγγραφική της δουλειά. 

 Πιστεύουμε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης ενισχύθηκε από το γεγονός της   συν διοργάνωσης από την Εταιρία Ελληνικών Θεμάτων  και τον σύλλογο Φίλων του Βιβλίου Άρτας.

 Η συνεργασία αυτή αυτή δείχνει το δρόμο για περαιτέρω ενδυνάμωση της κοινής πορείας με άλλους συλλόγους και οργανώσεις, με  μακροπρόθεσμο στόχο την θετική προσφορά στα κοινά της πόλης και την αποτελεσματική προβολή της προς τον έξω κόσμο, κάτι που αποτελεί βασική επιδίωξη της ΕΤ.ΕΛ.ΘΕ .

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα