16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Μας ενώνει το κοινό καλό για την προστασία των Δασών μας

Διαβάστε επίσης

Και η Άρτα με τα Τζουμέρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό!

Στη φιλόξενη Άρτα, βρέθηκε το επιτελείο του ΣΠΑΥ μετά από πρόσκληση του εξαιρετικού Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, για να εξάγει την τεχνογνωσία του, να συνάψει μνημόνια συνεργασίας και να συμβάλλει στην προάσπιση του δασικού μας πλούτου.

Η επίσκεψη του ΣΠΑΥ στο Δήμο Αρταίων, υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, αφού δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές με τους φορείς της πόλης. Παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Δασαρχείο, την Αρχαιολογία, τα Στρατόπεδα, τη Μητρόπολη, σύσσωμος ο Δήμος Αρταίων με την Πολιτική Προστασία του και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, Σύλλογοι, Φορείς καθώς επίσης και Ομάδες από την ευρύτερη περιοχή.

Στην εποικοδομητική συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων το πως μπορεί από κοινού, να οργανωθεί μια ομαδική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουν το περιαστικό τους δάσος και το φυσικό τους πλούτο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, βρέθηκε το πανέμορφο δάσος της Άρτας και των ορεινών όγκων των όμορων Δήμων. Το περιαστικό δάσος της Άρτας καλύπτει μια έκταση 12.000 στρεμμάτων με πλούσια φυσική ομορφιά και με μεγάλη σημασία για όλη την πόλη της Άρτας.

Ο ΣΠΑΥ, συμμετέχει ενεργά και ανταλλάσσει υλικό και πληροφορίες ακολουθώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να συνδράμει προκειμένου να δημιουργηθούν αντίστοιχοι σύνδεσμοι ανά την Ελλάδα.

Δήμοι με τεράστια προσφορά και ιστορική παρακαταθήκη όπως οι Δήμοι Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, θα συνεργαστούν με τον ΣΠΑΥ έχοντας ως κοινό στόχο τη διαφύλαξη των βασικών μας οικοσυστημάτων.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση στο Λόφο Περάνθη, σηματοδοτώντας την Αυτοδιοικητική συνεργασία που μόλις ξεκίνησε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα