17.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Χρήστος Γκόκας: ανάγκη ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την ανάγκη ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ειδικότερα ο κ. Γκόκας αναφέρει ότι ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Κατά συνέπεια επισημαίνει ότι και οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», όπως συμβαίνει και με άλλες εκπαιδευτικές δομές, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η φοίτηση των μαθητών και θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, αφού τα vouchers που θα έχουν οι δικαιούχοι  θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Τέλος καλεί τους κ. Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το ζήτημα που αναδεικνύει το Επιμελητήριο Άρτας, και ζητά να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

        Προς τους Υπουργούς

  1. Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα 
  2. Αναπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη

   Θέμα: «’Ενταξη των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».»

        Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω την υπ. αριθμ.: 288/13-03-2023 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, η οποία ήδη σας έχει αποσταλεί, σχετικά με την ανάγκη ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι απαραίτητη η ένταξη των επιχειρήσεων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», όπως συμβαίνει και με άλλες εκπαιδευτικές δομές, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να εξαργυρώσουν τα vouchers στα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Παρακαλείσθε κ. Υπουργοί να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο ζήτημα και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.                        

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα