15.8 C
Arta
12 Μαΐου 2024

Επίσκεψη Χρήστου Γκόκα στο Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής, κ. Αν. Τσίνα, καθηγητές του Τμήματος, αλλά και διοικητικά Στελέχη του Ιδρύματος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασαν καταρχάς την ικανοποίησή τους για την επίλυση του προβλήματος της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους 5ετούς φοίτησης του Τμήματος Γεωπονίας, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Γεωπονίας της Άρτας, με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη θετική συμβολή για όσους στήριξαν αυτά τα Τμήματα και τον αγώνα των φοιτητών στο δίκαιο αυτό αίτημά τους.

Επίσης αναφέρθηκαν στις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του Τμήματος Γεωπονίας, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν στη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη λειτουργία του, με την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης και την ενίσχυση του Τμήματος με προσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόκας ευχαρίστησε για τη δυνατότητα που του δόθηκε γι’ αυτή τη συνάντηση και την ενημέρωση, τους καθηγητές και τα στελέχη των διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών του Τμήματος.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά, και τη δική του ικανοποίηση για τη θετική αυτή εξέλιξη για το Τμήμα Γεωπονίας, αλλά και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Άρτας γενικότερα, για την οποία εξέλιξη, υπήρξαν συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και πιέσεις από την πλευρά του και από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ώστε τελικά να αλλάξει η διάταξη που είχε προτείνει η Κυβέρνηση.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει βασικό και θετικό παράγοντα για το μέλλον της Σχολής Γεωπονίας.

Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα ζητήματα της χρηματοδότησης, των υποδομών και της στελέχωσης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Άρτα.

Τέλος ο κ. Γκόκας δήλωσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση αυτού του Τμήματος, όπως και των άλλων Τμημάτων στην Άρτα. 

Το Τμήμα αυτό μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο, μέσα από την έρευνα και τη σύνδεσή του με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, αλλά και για τη στήριξη της συνολικότερης ανάπτυξης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επίσης, δήλωσε ότι στηρίζει και πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης Ακαδημαϊκής Δομής με τα γνωστικά και επιστημονικά αντικείμενα της Γεωπονίας, αλλά και των επιστημών Διατροφής και Τροφίμων, και με την οργάνωση και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, τα οποία θα πρέπει να αποτελούν μόνιμο και σταθερό στόχο, με τη στήριξη όλων των τοπικών θεσμικών παραγόντων και φορέων και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα